Рівненський центр ПТО ДСЗ – про можливості опанування нових професій через службу зайнятості для жінок-ВПО

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta 19 січня відбулося засідання круглого столу Всеукраїнської ГО «Жіночий консорціум України». Ця громадська організація працює в напрямку вирішення актуальних проблем у сфері ґендерної рівності та реалізації прав дитини через адвокатування та ефективну співпрацю з державними та недержавними організаціями. З огляду на те, що в засіданні круглого столу взяли участь жінки-ВПО з Київської та Чернігівської областей, було обрано он-лайн форму спілкування.

stroitelnaya smetaДо числа спікерів була запрошена заступник директора Рівненського центру ПТО ДСЗ з методичної роботи Оксана Зигалова. У своєму виступі вона зупинилася на можливостях покращення становища жінок-ВПО на ринку праці шляхом опанування нових професій або ж підвищення кваліфікації на базі закладу освіти. Вона звернула увагу присутніх, що найчастіше до послуг освітнього закладу вдавалися жителі Київської, Донецької, Луганської, Волинської, Вінницької, Закарпатської областей. Спектр освітніх послуг надзвичайно широкий – ліцензовано 58 робітничих професій, за ваучером можна опанувати 25 професій. У рамках ліцензованих професій розроблено широку палітру курсів підвищення кваліфікації, аби людина за короткий термін могла здобути потрібні їй компетентності і успішно почала себе реалізовуватитентності є ключовими і такими ж важливими, як і професійні, незалежно від сфери діяльності особи.

stroitelnaya smeta– Насамперед хочу зазначити, що Рівненський центр ПТО ДСЗ – це заклад професійно-технічної освіти для дорослих і ми працюємо із різними категоріями слухачів, – звернулася до учасників Оксана Миколаївна. – це і зареєстровані безробітні, учасники бойових дій, ВПО і члени їх сімей. Ми завжди знаходимо форми і методи, щоб навчання було доступним, цікавим і ефективним. А ефективність ми вбачаємо насамперед у високому відсотку працевлаштування. Закінчивши наш заклад освіти, близько 85 % слухачів, як правило, знаходять собі роботу. Такі високі показники дає поєднання кількох факторів. Наша робота стоїть на трьох «китах» – потужна сучасна навчальна база, викладачі з високою кваліфікацією і тісні зв’язки із роботодавцями, всі освітні програми і плани узгоджені з ними.

У числі затребуваних курсів, які пропонує Рівненський центр ПТО ДСЗ, є написання бізнес-плану на отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу з терміном навчання 3 дні, або двотижневий курс для тих, хто потребує більшої обізнаності у цій справі – «Розпочни свій бізнес: практичні аспекти роботи». Цього часу досить, щоб написати і успішно захистити свій бізнес-план й розпочати працювати на себе. Курси слухачі можуть проходити очно або віддалено, але завжди з добрим для себе результатом. Тут доречно буде сказати, що Рівненщина - на другому місці в Україні за кількістю успішно захищених бізнес-планів. І велика  заслуга в цьому сертифікованих тренерів, які надають повний супровід слухача до моменту успішного захисту ним бізнес-плану.

stroitelnaya smetaРозповідаючи про освітні послуги, Оксана Зигалова звернула увагу учасників круглого столу на те, що жінки  почали впевнено навчатися «чоловічих» професій. Наприклад, зараз в Олександрійському навчальному відділенні навчаються дві жінки (одна із них ВПО) за професією електрозварник ручного зварювання. Із стін закладу освіти також вийшла жінка-водій вантажівки і навіть одна свого часу опанувала професію коваля ручного кування.

– Ми завжди відкриті і йдемо назустріч усім категоріям населення, котрі бажають себе реалізувати на ринку праці, – сказала на завершення Оксана Зигалова. – Зокрема на базі нашого закладу освіти 140 внутрішньо переміщених осіб опанували нові професії, або підвищили свою кваліфікацію. Освіта впродовж життя – одна з ключових вимог часу. І Рівненський центр ПТО ДСЗ успішно її реалізовує!

 Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +380442449504.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6495396
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
302
2334
7930
6466835
2636
94288
6495396

Ваш IP: 3.146.255.127
На сервері час : 2024-05-02 04:12:39
return_links(3); ?>