Запрошуємо на навчання учасників бойових дій

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta Рівненський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та департамент соціальної політики Рівненської міської ради в контексті створення та розвитку партнерський  взаємозв’язків 19 січня підписали Меморандум про співпрацю в напрямку професійного навчання учасників бойових дій та  членів їх сімей, осіб з інвалідністю внаслідок війни та внутрішньо переміщених осіб. На зустріч прибули директор департаменту соцполітики Рівненської міської ради Олена Петрик  та начальник управління в справах ветеранів департаменту соцполітики Ганна Дудник. Їх зустріли директор Рівненського центру ПТО ДСЗ Наталія Бура та заступники директора.

stroitelnaya smetaМодератором заходу виступив заступник директора Рівненського центру ПТО ДСЗ з навчальної роботи Володимир Лук'янчук, який наголосив, що вищевказана категорія населення насамперед звертається за соціальним захистом і допомогою до державних установ, і під час прийому цих громадян працівники департаменту можуть інформувати їх про освітні послуги, які надає РЦПТО.

– Нашу майбутню співпрацю ми бачимо у світлі виконання постанови Кабінету міністрів від 15.09.2023 № 984 «Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості», – сказав Володимир Лук’янчук. – На сайті освітнього закладу у рубриці «Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни» є перелік 53 професій для цієї категорії населення. Готуючи навчальні програми, ми врахували, що їх тривалість не повинна перевищувати піврічний термін.

stroitelnaya smeta– Незалежно від того, є УБД клієнтами служби зайнятості чи ні, вони мають право на безоплатне опанування нової професії, безоплатне проходження перепідготовки чи підвищення професійної кваліфікації. Наш освітній заклад пропонує навчання не лише вищевказаній категорії населення, ми відкриті для всіх, – такими словами звернулася до представників міської ради директор РЦПТО Наталія Бура. – Ми займаємо активну позицію в процесі організації професійного навчання, в нашому арсеналі є різні форми навчання, а тому ми впевнено говоримо про стовідсоткове охоплення усіх, хто до нас звернеться. Якщо людина не має статусу безробітного, то вона може навчатися за ваучером. Якщо знаходиться у іншому регіоні, не може залишити місце проживання чи місце наявної роботи – пропонуємо дистанційну форму навчання. Також держава передбачає можливість надання ветеранам грантів на відкриття власної справи. У тому, що Рівненщина на другому місці з написання бізнес-планів – велика заслуга наших сертифікованих викладачів, які супроводжують слухача з першого дня заняття і до моменту успішного захисту бізнес-плану. Тобто наші зусилля спрямовані на те, щоб якомога більше людей мали роботу і могли створити робоче місце для іншого.

stroitelnaya smeta– Протягом років Рівненський центр ПТО ДСЗ напрацював достатній досвід і методики для роботи із вразливими категоріями населення до яких належать учасники бойових дій і особи з інвалідністю внаслідок війни. Для цього наші викладачі проходили спеціальне навчання з кризової психології, в штаті маємо свого психолога, яка здійснює супровід слухачів, тож ми не тільки вчимо, а й соціалізуємо, – сказала заступник директора РЦПТО з методичної роботи Оксана Зигалова. – Ми готові запропонувати нашим слухачам опанувати ту професію, яка припаде їм до вподоби і стане для кожного сходинкою в суспільній адаптації. Наприклад, один із найпопулярніших курсів серед слухачів – «Керування БПЛА (дроном): теорія та практика» та новий, котрий стартував з початку року, – «Надання домедичної допомоги постраждалим в умовах воєнного часу». Щодо повного переліку професій для учасників УБД, то він знаходиться на сайті державної служби зайнятості за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/perelik-licenzovanyh-profesiy-dlya-navchannya-uchasnykiv-boyovyh-diy-ta-osib-z . З питань, які виникатимуть в учасників бойових дій щодо навчання, просимо звертатися на номер гарячої лінії РЦПТО +38 063-325-64-47. Попри те, що ми щомісяця публікуємо графік формування груп, потенційним слухачам не обов’язково чекати поки сформується повна група – ми можемо навчати їх за індивідуальним графіком і цей процес також відбувається у стислі терміни. Якщо людина має навики і досвід роботи, але не має підтверджуючого документу, то для цього створено Кваліфікаційний центр, де протягом двох днів, вона складе іспити і отримає офіційний документ про відповідні кваліфікаційні навики.

stroitelnaya smeta– Наш освітній заклад має надзвичайно потужну матеріально-технічну базу: дві навчальні бази у м.Рівне та п’ять навчальних відділень у різних районах області, – сказала Руслана Бодренко. – Наприклад, в Олександрійському навчальному відділенні готують фахівців з метало- та деревообробки, водіїв усіх категорій, трактористів, токарів, фрезерувальників, верстатників широкого профілю та ін. Рівненське навчальне відділення спеціалізується на випуску фахівців індустрії краси, кухарів, агентів з туризму та ін. Тож ми готові працювати не лише з УБД, а й з членами їхніх сімей, якщо виникне така потреба.

Зустріч завершилася підписанням Меморандуму про співпрацю в напрямку професійного навчання учасників бойових дій, членів їх сімей, осіб з інвалідністю внаслідок війни та внутрішньо переміщених осіб між Рівненським центром ПТО ДСЗ та Департаментом соціальної політики Рівненської міської ради. Мета цього документу – успішна соціалізація демобілізованих захисників. Якщо вони захищають нас ТАМ, то  наш обов’язок захистити їх права ТУТ.

 

Рівненський центр ПТО ДСЗ запрошує учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни на навчання!

 

 Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +380442449504.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6495264
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
170
2334
7798
6466835
2504
94288
6495264

Ваш IP: 18.190.217.134
На сервері час : 2024-05-02 01:53:19
return_links(3); ?>