Взуттьовик – професія шанована і необхідна

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta Юрій Данилюк переїхав з Тернополя у смт Смигу, що у Дубенському районі, у зв’язку із сімейними обставинами – треба доглянути стареньку матір. У Тернополі чоловік працював звукорежисером у телерадіокомпанії. Перебравшись у село, не знайшов роботи за фахом і вирішив опанувати нову професію. Тим більше, що до виходу пенсію залишилося ще шість років, а на щодень треба мати засоби до існування та заробити необхідний страховий стаж.

stroitelnaya smeta– Через те, що маю серйозні проблеми зі здоров’ям – я інвалід з дитинства – фахівці Дубенської філії обласного центру зайнятості порадили опанувати професію взуттьовика з ремонту взуття. Я подумав і погодився навчатися у Рівненському центрі ПТО ДСЗ за індивідуальним планом, – розповідає Юрій Данилюк. – Два з половиною місяці промайнули дуже швидко. Проживав безоплатно у комфортабельному гуртожитку готельного типу, навчався у справжніх майстрів-взуттьовиків у фірмі «Черевичок».

До слова, Рівненський центр ПТО ДСЗ надає освітні послуги за різними формами навчання – очною (денною), дистанційною, індивідуальною, дуальною або шляхом їх поєднання.

Слухач Юрій Данилюк навчався новій професії протягом 2,5 місяця. За  цей час опанував технологію ремонту взуття, професійне обладнання, конструювання взуття, креслення. Виробниче навчання і виробничу практику проходив у рівненського приватного підприємця Володимира Алексеєвця. Навчання для слухача пройшло жваво і корисно, підприємець залишився задоволеним старанним слухачем, а клієнти – високою якістю виконаних ним замовлень.

– У майбутньому хочу відкрити власну справу, бо у Смизі майстра з ремонту взуття немає й людям, щоб полагодити взуття, доводиться їздити у сусіднє село, – говорить Юрій  Ілліч. – Ні, орендувати приміщення не стану – буду працювати у себе вдома. Вже купив необхідні інструменти, верстат та розхідні матеріали. Налаштований на майбутнє оптимістично.

До уваги усіх, кого зацікавила професія взуттьовика! Опанувати цю професію можна за індивідуальним навчальним планом, зокрема на на підставі ваучера.

Ваучер на навчання – це документ, що дає право безоплатно пройти перепідготовку за робітничими професіями, отримати спеціалізацію, підвищити кваліфікацію в закладах освіти чи безпосередньо у роботодавця. Якщо ви маєте професійну-технічну чи вищу освіту, але не зареєстровані у службі зайнятості як безробітний, ви можете безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер та підвищити свій професійний рівень. Щоб ознайомитися із повним переліком ліцензованих професій Рівненського центру ПТО ДСЗ перейдіть за посиланням https://www.cpto.rv.ua/images/Novuny/zwit/dovidnyk_1506_2024.pdf . Перелік професій для навчання за ваучером можна знайти за посиланням https://www.cpto.rv.ua/index.php/2020-03-04-09-08-19.

 Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +380442449504.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6494843
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2083
2441
7377
6466835
2083
94288
6494843

Ваш IP: 3.22.171.136
На сервері час : 2024-05-01 18:15:11
return_links(3); ?>