Водіїв дальніх рейсів навчають в Олександрії

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

На виконання постанови Кабінету Міністрів від 15.09.2023 № 984 «Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості» Рівненський центр ПТО ДСЗ  розробив навчальні програми для демобілізованих УБД з 50 ліцензованих професій, з перепідготовки – за 35 професіями, з підвищення кваліфікації – за 49 професіями.

25 січня на базі Олександрійського навчального відділення завершила навчання чергова група слухачів за професією «Водій автотранспортних засобів», категорія СЕ котра була сформована з числа учасників бойових дій. Водійські посвідчення цього разу отримали десять слухачів. Водії-дальнобійники, як їх ще називають у народі, виконують вкрай важливу роботу з доставки цінних вантажів, долаючи сотні, тисячі непростих кілометрів. Водій категорії СЕ повинен із подвійною пильністю виїжджати на автошляхи, паркуватися, маневрувати. Особливості водіння вантажівок із причепами – у подвійному навантаженні, у безпомилковому відчутті чималих габаритів.

– Водійське посвідчення з відкритою категорією СЕ дає можливість керувати вантажним автомобілем з причепом, повна маса якого більше 750 кг, – розповідає викладач Олександрійського навчального відділення Олена Резун. – Водії цієї категорії завжди є затребуваними на ринку праці. Відкрити цю категорію можна тільки за наявності підтвердженого стажу роботи водієм однієї з категорій – «С», «В», «С1» не менше одного року..

– Усі слухачі успішно засвоїли теоретичні знання з будови і експлуатації вантажних автомобілів та причепа, правила дорожнього руху, вивчили рух з причепом, а також відпрацювали практичні навички на навчальному майданчику водіїв у Олександрії, – підтверджує інструктор з практичного водіння Іван Ільницький. – І тут треба сказати, що високий рівень підготовки слухачів у начальних аудиторіях дає свій результат на іспитах у територіальному сервісному центрі МВС України в Рівненській області – наші слухачі їх здають успішно

– Хочу відзначити ще одну особливість цієї групи, – до розмови долучається викладач Олег Братащук. – Усі вони надзвичайно згуртовані і дисципліновані й до навчання поставилися дуже відповідально.

Наступна група водіїв категорії СЕ на базі Олександрійського навчального відділення розпочне заняття з 7 лютого. Тривалість навчання – 1,5 місяця. Для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та зареєстрованих безробітних – навчання безоплатне, для інших категорій населення – за власні кошти чи кошти роботодавців. Стань водієм дальніх рейсів після навчання у Рівненському центрі ПТО ДСЗ!

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти:+38 063 325 64 47, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +380442449504.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6491688
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1369
2853
4222
6466835
93216
69298
6491688

Ваш IP: 3.149.251.155
На сервері час : 2024-04-30 09:24:56
return_links(3); ?>