Перезавантаження: демобілізовані учасники бойових дій опановують професію водія

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta Чергова група слухачів за професією «Водій» категорія В завершила навчання в Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру ПТО ДСЗ. Серед слухачів – четверо учасників бойових дій.

Державна підтримка для ветеранів не обмежується лише матеріальною чи медичною допомогою. Інструменти соціалізації, впроваджені владою, створюють відмінні умови для повноцінного відновлення колишніх військовослужбовців та їхньої активної участі у різних сферах мирного життя. І перші кроки для адаптації у цивільному житті демобілізованому військовослужбовцю допоможе зробити Рівненський центр ПТО ДСЗ, який спеціально для цієї категорії населення розробив короткотермінові навчальні програми з опанування новими професіями чи компетентностями.

Куратор групи Олена Резун та викладач Віктор Ковальчук відзначають, що слухачі добре склали тестові завдання. Високий рівень засвоєний знань показали Денис Собчук, Валерій Татуревич та Віктор Кошкін.

Ми щойно здали іспити, які включали в себе питання з правил дорожнього руху,основ безпеки, практичного керування, будови автомобіля, – говорить демобілізований за станом здоров’я учасник бойових дій Віктор Кошкін. – Особисто я відповів на усі питання, крім одного. Рівень підготовки ми отримали хороший, тож сподіваюся, що тестові завдання у сервісному центрі складемо нормально.

stroitelnaya smetaЯ прийшла на курси за направлення Здолбунівського центру зайнятості, де перебувала на обліку як безробітна, – розповідає слухачка Тетяна Підгайна. – Протягом двох місяців вивчила правила дорожнього руху і навчилася їздити дорогами обласного центру. Курси водіїв категорії В для мене стали можливістю отримати нову хорошу роботу. Роботодавець запропонував мені посаду експедитора за умови, що я навчуся керувати автомобілем.

– Багато демобілізованих військових обирають професії, пов'язані з водійською діяльністю, – говорить куратор групи Олена Резун. – Вони влаштовуються працювати таксистами чи водіями вантажівок. Для учасників бойових дій, які отримали водійські права категорії В – це тільки початок захопливого шляху. Крок за кроком, з опануванням нових категорій та навичок, вони будуватимуть не лише кар'єру водія, а й успішну і стабільну майбутню дорогу в цивільному житті.

stroitelnaya smetaПісля успішного складання тестів заступник директора Рівненського центру ПТО ДСЗ з навчальної частини Володимир Лук’янчук та завідуючий Олександрійським навчальним відділенням вручили слухачам свідоцтво державного зразка з додатком і побажали успіхів під час іспитів у сервісному центрі.

В Рівненському центрі ПТО ДСЗ враховують запити усіх категорій слухачів, зокрема й осіб з інвалідністю внаслідок війни. Серед них чимало людей, які б хотіли опанувати керування автомобілем з ручним керуванням.

У нашому навчальному арсеналі невдовзі з’явиться автомобіль «Daewoo Lanos», який ми спеціально переобладнали на ручне керування для того, щоб особи з обмеженими можливостями також могли вчитися керувати автотранспортом, – сказав завідуючий Олександрійським навчальним відділенням Олександр Сидорець. – Нині це авто має пройти обов’язкову сертифікацію та реєстрацію у відповідних інстанціях. А вже у травні ми готові розпочати навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які за станом здоров'я не можуть керувати звичайним автомобілем. Тож запрошуємо на навчання!

Більше інформації про формування груп та умови навчання
– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,

а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne 

aбо за телефоном +380442449504

.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6487274
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
934
6681
20438
6436083
88802
69298
6487274

Ваш IP: 3.139.81.58
На сервері час : 2024-04-28 22:05:56
return_links(3); ?>