Клієнт номер один у Рівненському центрі ПТО ДСЗ – роботодавець!

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta Минулого тижня на базі Рівненського навчального відділення відбулося чергове засідання Консультативної ради, участь у якому взяли директор Рівненського центру ПТО ДСЗ Наталія Бура, заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко, заступник директора Рівненського міського центру зайнятості Світлана Ротар, члени ради та запрошені роботодавці. Очолила засідання голова ради Ірина Жуковська, яка є представником кейтерингової компанії «Жуковський кейтеринг».

На засіданні було заслухано звіт директора РЦПТО Наталії Бурої про діяльність закладу освіти у 2023 році та перспективи його розвитку у поточному році.

– Наш освітній заклад спрямовує велику увагу на встановлення тісних зв’язків із роботодавцями задля дієвого діалогу. І одним з інструментів співпраці стала робота дорадчого органу – Консультативної ради, – звернулася до присутніх Наталія Бура. – Метою її діяльності є формування та збереження міцних і ефективних зв'язків навчального закладу з роботодавцями задля покращення якості навчальних послуг. Щоразу, розробляючи навчальні програми для слухачів, ми враховуємо ваші побажання та зауваження. Адже наша спільна мета – щоб кожен українець мав достойну роботу із гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни.

stroitelnaya smetaЗаступник директора Руслана Бодренко поінформувала учасників засідання про діяльність Кваліфікаційного центру, який діє на базі РЦПТО і покликаний здійснювати оцінювання і визнання результатів навчання, здобутих особами шляхом формальної, неформальної або інформальної освіти, присвоєння або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій, а також визнання відповідних професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах з видачею особі відповідних документів. Руслана Бодренко зупинилася на перевагах дуальної форми навчання, головною особливістю якої є гармонійне поєднання надання теоретичних знань з боку освітнього закладу та опанування практичних навичок за місцем майбутнього працевлаштування.

Про матеріальні стимули для роботодавців присутніх ознайомила заступник директора Рівненського міського центру зайнятості Світлана Ротар.

– Держава робить все, щоб і роботодавець, і працівник були зацікавлені в офіційному працевлаштуванні, – звернулася до присутніх Світлана Ротар. – Наприклад, за кожного прийнятого працівника, направленого на роботу службою зайнятості, і який перебував на обліку понад 6 місяців або потребує соціального захисту, роботодавець отримує компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску, а це складає 26400 грн за два роки при заробітній платі працівника 10 тис грн. За кожного прийнятого на роботу учасника бойових дій, особи з інвалідністю чи особи, якій залишилося 5 років до пенсії роботодавець отримує компенсацію у розмірі 50% фактичних витрат на оплату праці. Якщо проілюструвати це цифрами, то сума вигоди роботодавця становитиме 30 тис грн. за рік, за умови, що заробітна плата працівника становитиме 10 тис грн.

stroitelnaya smetaДуже вразливою на ринку праці через відсутність професійного досвіду завжди була молодь. Тож нині за кожну працевлаштовану особу у віці до 25 років із страховим стажем не менше 12 місяців або віком до 35 років на перше робоче місце роботодавець отримає компенсацію у розмірі 50% діючої мінімальної заробітної плати. За кожного такого працівника, скерованого службою зайнятості, роботодавцю належить компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску. Пільги для роботодавця також передбачені у випадку працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та осіб із інвалідністю. Якщо працедавець облаштує місце для інваліда І групи, то держава гарантує йому компенсацію у розмірі 15 мінімальних заробітних плат, якщо робоче місце буде облаштоване для інваліда ІІ групи, то ця сума складатиме 10 мінімальних заробітних плат.

Присутнім роботодавцям розповіли про кроки, які робить держава у напрямку офіційного працевлаштування громадян – реалізації мікрогрантів на розвиток власного бізнесу.
На засіданні Консультативної ради обговорювали потреби ринку праці Рівненщини у кваліфікованих робітниках. Зокрема наголошувалося на підготовці для галузі готельного господарства та ресторанної справи.

До складу Консультативної ради було введено нового члена – директора ресторану «Foodies» Ольгу Михайльчук, яка постійно бере активну участь у навчально-виробничому процесі освітнього закладу

stroitelnaya smetaПо завершенню засідання члени Консультативної ради взяли участь у державній кваліфікаційній атестації  групи слухачів за професією «Кухар» 3 розряду. Роботодавці мали змогу провести дегустацію приготовлених страв слухачами та оцінити на високому рівні якість приготування страв. Найпозитивнішим моментом стало запрошення наших випускників на роботу у престижні ресторанні заклади міста Рівне, що вкотре стало підтвердженням високого рівня підготовки освітнім закладом кваліфікованих робітників й містком до їх наступної успішної кар’єри.

Документи про освіту в урочистій обстановці випускникам вручили директор Рівненського центру ПТО ДСЗ Наталі Бура та заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко.

Сучасний ринок праці постійно змінюється і вимагає від людей, які шукають роботу, високої професійної кваліфікації та готовності адаптуватися до майбутніх змін умов праці. У цьому контексті Рівненський центр ПТО ДСЗ у парі з Консультативною радою виконує важливу місію, допомагаючи безробітним опанувати нову професію, пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію, надаючи ресурси та підтримку для їхнього професійного зростання та розвитку!

Більше інформації про формування груп та умови навчання
– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,

а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne 

aбо за телефоном +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6488313
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
847
1126
847
6466835
89841
69298
6488313

Ваш IP: 18.220.64.128
На сервері час : 2024-04-29 07:44:35
return_links(3); ?>