Підприємець – це той, хто не боїться або Як розвинути бізнес-навички

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

Минулого тижня у Львові відбулася ІІ Регіональна навчально-практична конференція «Бізнес-навички для зростання економіки», що реалізується за підтримки GIZ у межах програми Skills4Recovery. На конференцію прибуло понад 120 учасників – це керівники закладів профтехосвіти, представники Державної служби зайнятості, Міністерства освіти і науки України, департаментів освіти і науки Львівської, Чернівецької та Вінницької ОВА. Рівненщину представляли директор Рівненського центру ПТО ДСЗ Наталія Бура та старший майстер освітнього закладу Віктор Красовський, який є сертифікованим тренером по програмі МОП «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес».

Основною метою проведення конференції стало обговорення питань, пов’язаних із розвитком підприємницьких навичок серед учнів і слухачів закладів професійної освіти та заснування власної справи дорослим населенням, особлива увага акцентувалася на жіночому підприємництві.

В рамках панельної дискусії «Власна справа як карʼєрний шлях: підтримка зайнятості дорослих, публічно-приватні партнерства та можливості для започаткування бізнесу» взяла участь начальник Управління професійного навчання та міжнародного співробітництва Державного центру зайнятості Лілія Грабовська. Вона звернула увагу учасників конференції, що у межах державної програми надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу серед учасників жінки складають 57%. А це – тисячі нових робочих місць і податки. Велика увага приділялася працевлаштуванню демобілізованих учасників бойових дій.

stroitelnaya smeta

Проте, якщо говорити про підприємництво жінок, то не все так добре, як здається на перший погляд. Президент «Жіночої Ділової Палати України» Наталія Карпенчук-Конопацька у панельній дискусії «Перспективи та виклики жіночого підприємництва в Україні» виклала факти, що 80% жінок-підприємців не знають про грантове фінансування. Окрім того, в Україні в структурі багатства частка людського капіталу становить 29%, тоді як у Сингапурі ця цифра біля 80%.

– У той час, як світ нарощує цей показник, ми його втрачаємо, – сказала Наталія Карпенчук-Конопацька.

 Цікавою була панельна дискусія «Підприємницькі навики в професійній освіті: сучасні методичні підходи, партнерство з бізнесом та роль держави». Адже 70% економіки країни формують малі та середні підприємства. І професійні кадри для них навчає саме галузь професійно-технічної освіти. Тож логічно, щоб заклади професійно-технічної освіти, йдучи назустріч потребам підприємств, почали навчати своїх учнів і слухачів на сучасному обладнанні, йдучи в ногу з часом, оновлювали навчальні програми. У ході дискусії прозвучало, що важливо розвивати підприємницькі компетентності здобувачів освіти і формувати у них підприємницьке мислення. Як показують опитування, більшість учнів закладів профтехосвіти саме у підприємництві бачать свій майбутній карʼєрний шлях. Тому так необхідно, щоб уже у освітньому закладі вони отримували практичні знання щодо того як заснувати та розвинути власну справу.

Регіональна навчально-практична конференція «Бізнес-навички для зростання економіки» підняла низку актуальних питань, які потрібно вирішити у найближчий час. Підводячи підсумки, акценти робилися на нових підходах до професійно-технічної освіти як такої, осучасненні навчальної бази освітніх закладів, на більш широкому залученню жінок до відкриття власної справи. Та мету конференції найяскравіше проілюстрував висновок: Україна переживає повний ребрендинг галузі професійної освіти. Ворог відібрав багато, але не нашу відвагу та інтелект!

 Більше інформації про формування груп та умови навчання
– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,

а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne 

aбо за телефоном +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6488427
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
961
1126
961
6466835
89955
69298
6488427

Ваш IP: 3.19.211.134
На сервері час : 2024-04-29 09:08:54
return_links(3); ?>