Навчання кравців в Олександрії: від основ до високого мистецтва шиття

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

19 лютого в Олександрійському навчальному відділенні завершили навчання слухачі за професією «Кравці» 3 розряду. Протягом дев’яти  місяців жінки опановували цей фах і  за час навчання освоїли будову швейної машини, щоб у майбутньому самому усувати певні неполадки, навчилися шити  сукні, штани, сорочки, постільну білизну. На державну кваліфікаційну атестацію кожна принесла свої вироби. І говорять, що протягом місяців навчання не лише навчилися шити, у них відбулися позитивні зміни у сприйнятті світу.

Наприклад, слухачка Олена Жадько має статус внутрішньо переміщеної особи. З початком повномасштабного вторгнення вона з родиною перебралася із міста Гірське, що на Луганщині, до Ірпеня. Має вищу економічну освіту і до війни працювала в адміністрації шахти. З переїздом на нове місце постало питання працевлаштування і тут жінка вирішила, що реалізує мрію усього свого життя – навчиться професійно шити. Її підтримали рідні і подарували сучасну побутову швейну машинку і оверлок. Залишилося лише обрати місце, де вона опанує нову професію. Вибір упав на Рівненський центр ПТО ДСЗ. Протягом місяців навчання слухачка безоплатно проживала у комфортабельному гуртожитку готельного типу, на заняття в Олександрійське навчальне відділення доїжджала автобусом закладу освіти. Після успішної здачі іспитів Олена Жадько має намір зареєструвати як ФОП і працювати сама на себе.

stroitelnaya smetaСлухачка Інна Тимняк за першою професією – бухгалтер. За фахом пропрацювала не так вже й багато, бо вийшла заміж і народила першу донечку. А потім ще одинадцять діточок прийшли у цей світ одне за одним. Старшій доні цього року виповнилося 23 роки, а наймолодшому синочку – п’ять. Тож протягом 22 років жінка «працювала» мамою у своїй багатодітній родині. І коли підросло найменше дитя, Інна вирішила, що настав час згадати про себе і реалізувати свою заповітну мрію – навчитися шити і кроїти.

– Щодня з Плоскої, що у Рівненському районі, доїжджала на навчання, адже велику родину не можна надовго залишати без мами. А служба зайнятості повертала кошти за проїзд на навчання в обидва боки, – розповідає Інна Тимняк. – Вперше випробувала себе як фахівця під час проходження виробничої практики у ФОП Баглай М.В. Мрію стати на роботу на рівненську фабрику з пошиття молодіжного одягу «Feel and Fly», де, я чула, потрібні працівники. Вже сьогодні після іспитів піду напитувати там собі роботу. Та копійка, яку я принесу у сімейний бюджет, повірте, зайвою не буде.

Рівнянка Наталія Антонюк за освітою – соціальний педагог. Але за фахом не працювала – стала на роботу в один із салонів краси як адміністратор. Каже, що настав час взятися до тієї роботи, яка їй подобається усе життя.

 – Мені дуже подобається шити вироби із трикотажу, – ділиться Наталія своїми планами на майбутнє. – Хочу працювати сама на себе, тож відкриватиму ФОПа. Наталія Синов’ят має досвід підприємницької діяльності – у місті Вараш провадить магазин, де торгує дитячим одягом. Каже, що опанувавши фах кравчині, планує відкрити майстерню з ремонту одягу.

– Я знайду місце у своєму магазинчику, щоб поставити швейну машину, оверлок і надаватиму послуги. Повірте, нині ця ніша у Вараші – не заповнена, тож я завжди буду мати роботу і заробіток, – з оптимізмом дивиться у майбутнє Наталя Синов’ят..

 Майстер виробничого навчання і куратор групи Лілія Давидюк високо оцінює успіхи у навчанні своїх слухачок:

– Життя дуже часто випробовує кожного на запас міцності, – говорить вона. – Сьогодні наші випускниці довели, що час у навчальних аудиторіях провели не марно. Кожна із них під час іспитів продемонструвала вироби, пошиті власними руками. Слухачки самі створювали моделі суконь, брюк чи сорочок, самостійно розробляли викрійки і шили гарні вироби.

На іспитах були присутні заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко та викладач Рівненського центру ПТО ДСЗ Поліна Долганська. Обидві також відзначили високий рівень підготовки слухачів

– Наші випускники ще ніколи не залишалися без роботи, – підбила підсумки державної кваліфікаційної атестації Ріслана Бодренко. – Бо у Рівненському центрі ПТО ДСЗ їх вчать найкращі майстрині краю!

Наступна група слухачів за професією «Кравець» 2 розряду на базі Олександрійського навчального відділення розпочне навчання 5 березня. Приєднуйся до числа тих, хто власними руками творитиме гарний одяг і настрій!

 Більше інформації про формування груп та умови навчання
– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,

а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne 

aбо за телефоном +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6497109
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2015
2334
9643
6466835
4349
94288
6497109

Ваш IP: 3.141.244.153
На сервері час : 2024-05-02 15:31:51
return_links(3); ?>