Відродженням стародавнього ремесла коваля ручного кування займаються у Гощі

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

З давніх-давен ковалям випадала величезна роль у створенні знарядь праці, оздоблювальних виробів та навіть зброї. Унікальність їх виробів була і залишається у тому, що вони мали свою душу та відбивали унікальний характер самого майстра.

Нині, в епоху сучасних високорозвинутих технологій, ковальське ремесло переживає потужний ренесанс. І велику справу відродження цього шанованого стародавнього ремесла відіграє Гощанське навчальне відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ. Саме тут у стислі терміни – всього протягом 5 місяців – вчать основам ковальської справи. І хто відчув гарячий подих ковальського горна на своєму обличчі, хто полюбив перестук молота у кузні, той більше ніколи не зрадить цій професії.Коваль ручного кування – це не лише професія.

Це – стиль життя, занурення у світ творчості та мистецтва. Ці майстри покликані перетворювати гарячий метал у пластичні й елегантні форми, що дивують своєю незвичайною красою і витонченістю. Відновлення інтересу до унікальності та естетики ручної роботи, призвело до того, що нині ковалів вважають справжніми митцями, на рівні із художниками чи скульпторами, адже їхні вироби знаходять місце як в елітних галереях, так і в домашньому інтер'єрі.

Випускники Гощанського навчального відділення роз’їхалися по усій Україні. Вони мають свої кузні і працюють на себе, створюють прекрасні ужиткові речі, беруть участь у ковальських фестивалях і виставках, де збираються знані майстри, передають свій унікальний досвід учням. Наші Гефести творять справжні дива із розплавленого металу на радість клієнтам і собі. Адже матеріальну сторону цієї справи ніхто не відміняв. Більше того, окремі з них добре заробляють, активно виставляючи свої вироби на продаж на світовій платформі ETSY.

Запрошуємо вас стати слухачем Гощанського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ за професією «Коваль ручного кування» 2 розряду. Заняття у групі стартують 9 квітня

   Більше інформації про формування груп та умови навчання
– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,

а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne 

aбо за телефоном +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6497212
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2118
2334
9746
6466835
4452
94288
6497212

Ваш IP: 3.15.190.144
На сервері час : 2024-05-02 16:11:39
return_links(3); ?>