Дорогу подолає той, хто йде

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

Розпочати свій бізнес та успішно реалізувати свою бізнес-ідею в Україні під час війни – непросте завдання. Успіх приходить лише до тих, хто готовий йти на ризик, не вичікуючи зручного чи вигідного часу, не перекладаючи свої невдачі на складнощі законодавства, високі податки чи обмежений стартовий капітал. Справедливо кажуть, що дорогу подолає той, хто йде.

З шахтарського краю до Дніпра Ірина Терещенко виїхала ще у 2014 році і її життя розділилося на «до» і «після». У відрізку часу «до» залишилося мирне життя, власна затишна квартира, розкручений бізнес, дорогі серцю люди. У відрізку «після» – завдання із одними невідомими. Перед початком повномасштабного вторгнення родина Терещенків перебралася до Києва, ближче до родичів, і вирішила, що саме тут пустить коріння. Ірина, котра свого часу здобула вищу економічну освіту, почала задумуватися, чим заробляти на життя. Беручка до роботи жінка спробувала себе в професії продавця і впевнено піднялася кар’єрною драбинкою аж до посади керівника магазину продовольчих товарів

Прийшла думка, а що, коли почати працювати на саму себе, відкрити власну справу? Тим більше, що у такий економічно складний час держава знаходить кошти на розвиток підприємницької діяльності. Урядовий проект «єРобота» передбачає надання грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва, спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць.

Ірина Терещенко почула, що за програмою «Власна справа» можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень і реалізувати мрію свого життя – створити салон оптики. Вона навіть назву придумала – «Стиль та зір». Тож невдовзі стала слухачкою Рівненського центру ПТО ДСЗ курсу з отримання додаткових компетентностей «Розпочни свій бізнес: практичні аспекти діяльності».

stroitelnaya smetaДва тижні занять з написання власного бізнес-плану промайнули швидко. Викладач Рівненського центру ПТО ДСЗ Наталія Сиротюк, як завжди з увагою поставилася до кожного слухача у групі, допомагала робити розрахунки, виявляла допущені помилки, постійно підтримувала кожного – «у вас все буде добре». І наштовхувала претендентів на мікрогранти на думку, що запорукою успіху багатьох підприємців у реалізації своїх бізнес-ідей є інновації, якісний сервіс, постійне вдосконалення свого продукту та грамотний маркетинг. Викладач зокрема відзначила наполегливість слухачки Ірини Терещенко, її бажання досконало розібратися в усьому, що стосувалося відкриття власної справи.

– Такі люди, як правило, завжди досягають успіху, – говорить Наталія Сирочук. – Вони наділені винятковою цілеспрямованістю і силою духу. І, немов птах Фенікс, здатні щоразу воскресати із попелу.

– Минулого року я розробила і успішно захистила бізнес-план щодо відкриття салону оптики у Києві, – розповідає Ірина Терещенко. – Отримала 250 тис грн і здійснила свою мрію. За кошти гранту зробила ремонт у приміщенні, закупила обладнання, сучасні оправи, створила два робочих місяця – продавця-консультанта і лікаря-офтальмолога. Тож наші клієнти можуть не лише замовити окуляри, а й отримати кваліфіковану консультацію у лікаря. У проект також вклала 260 тис грн власних коштів. В асортименті є оправи різної цінової шкали – недорогі і провідних брендів.

Велика ріка бере свою силу з маленьких струмочків. Так і економіка країни міцніє із реалізацією кожного успішного бізнес-проекту. А ще  є категорія людей, які будь-який виклик долі – чи руйнівні природні катаклізми, чи війну, – сприймають, як потребу зробити ще один крок вперед у власному розвитку. І саме вони рухають вперед світ і прогрес

 Більше інформації про формування груп та умови навчання

– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,

а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne 

aбо за телефоном +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6496278
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1184
2334
8812
6466835
3518
94288
6496278

Ваш IP: 3.144.84.155
На сервері час : 2024-05-02 10:09:17
return_links(3); ?>