Мікрогранти на розвиток власної справи – потужний вклад у повоєнну відбудову країни

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

У Рівненському центрі ПТО ДСЗ завершилися двотижневі курси «Організація власної справи». Старший майстер центру Віктор Красовський та викладач  Наталія Сирочук заслуховували бізнес-плани, які підготували слухачі. Навчання відбувалося за змішаною формою – за очною та за дистанційною технологією.  Перспективні і цілеспрямовані слухачі протягом двох тижнів опановували ази провадження бізнесу, а завершилося це написанням цілком реальних бізнес-планів. Під час захисту проектів більшість слухачів ілюстрували фотографіями свої бізнес-ідеї.

Світлана Пашинська із Фастова презентувала бізнес-план створення студії дитячих свят. Такий напрям бізнесу мотивувала тим, що дітям завжди потрібні позитивні емоції, а зараз – особливо. Враховуючи реалії сьогодення, вона має намір взяти в оренду частину приміщення у бомбосховищі. Впевнена, що справа «не прогорить», бо має чималий досвід в організації свят. Претендуючи на грант у розмірі 250 тис грн, Світлана має намір взяти на роботу двох аніматорів.

Леся Позняковська планує відкрити продуктовий магазин у Костополі. Про те, що справу обдумали з чоловіком ретельно свідчить купівля земельної ділянки у виграшному місці понад дорогою, де з часом буде збудовано її мрію.

stroitelnaya smeta– А зараз магазин відкриємо у модульному приміщенні, – говорить слухачка. – Будемо працювати і розвиватися. Наш район дуже перспективний, активно розбудовується, зараз тут проживає чимало багатодітних родин, то ж «закупи» вони робитимуть серйозні. Через службу зайнятості найму двох продавців, а щоб вони залишилися працювати на постійно передбачу систему матеріальних та соціальних заохочень

Ще одна костопільчанка Олена Матвійчук, втілюючи свою бізнес-ідею у життя, вирішила  використати вже набуті знання і навички. За фахом вона – ветфельдшер, обслуговувала корів на фермі. Нинішнього часу, коли майже зникли молочно-товарні ферми і різко зменшилася кількість ВРХ та свиней у приватному секторі, вирішила відкрити у місті зоомагазин і продавати товари для утримання домашніх улюбленців – корм,вакцини, ліки

Рівнянка Катерина Чайка має вагомий досвід роботи у сфері клінінгових послуг – чистка килимів, м’яких меблів, миття вікон, прибирання приміщень після ремонтів тощо Вона вже має напрацьовану базу клієнтів. Як активний користувач соціальних мереж через ФБЮ, Інстаграм та Тік-Ток просуватиме свою рекламу.

Оксана Басенко давно мріяла відкрити затишну кар’яренку у Броварах. Переконана, що свою нішу у цьому бізнесі прорахувала правильно: мікрорайон, де невдовзі відкриє свій бізнес, зараз потужно розбудовується і тут ще немає жодної кав’ярні. stroitelnaya smetaМайбутня підприємиця крім духмяного напою також торгуватиме десертами, різноманітними чаями, кількома різновидами какао й молочними коктейлями, щоб малюкам також було смачно. Сума гранту – 500 тис. грн., до неї слухачка докладе ще стільки ж власних коштів, що додасть додаткові бали при розгляді її бізнес-плану.

Варіантів для ідей було достатньо. Ганна Черкас, наприклад, відкриє флористичну студію, Сергій Вигнан займеться вирощуванням перепелів на м’ясо, Вікторія Британ робитиме манікюр, Денис Рибченко – поставить пасіку і торгуватиме продуктами бджільництва.

Окремо треба розповісти про бізнес-план киянки Олени Кондратьєвої, яка хоче створити швейну майстерню і «розкручувати» власний бренд жіночого одягу. Вона – дружина учасника бойових дій, а для цієї категорії населення у минулому році держава прийняла програму з надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу. Розмір гранту – до 500 тис грн за умови створення двох робочих місць.

– З початком повномасштабного вторгнення закордонні інвестори майже згорнули свою діяльність, мотивуючи це тим, що нині в Україні вести бізнес – справа надзвичайно ризикова, – звернулася до слухачів на завершення захисту бізнес-проектів викладач Наталія Сирочук. stroitelnaya smeta– Тож на захист вітчизняної економіки нині масово стають українці, відкриваючи власний бізнес, створюючи робочі місця для безробітних і сплачуючи податки. Відбудова країни, поруйнованої війною, вже розпочалася, бо справжня любов до Батьківщини не потребує гучних гасел – вона твориться роботящими руками і відважними серцями.

Якщо ти мрієш про економічну незалежність? Відкрий власну справу, розвивайся і багатій! Наступна група слухачів курсу підвищення кваліфікації для отримання нових/додаткових компетентностей «Розпочни свій бізнес: практичні аспекти діяльності» на базі Рівненського центру ПТО ДСЗ стартує 10 квітня. Запрошуємо на навчання!

 Більше інформації про формування груп та умови навчання

– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,

а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne 

aбо за телефоном +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6486592
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
252
6681
19756
6436083
88120
69298
6486592

Ваш IP: 18.216.34.146
На сервері час : 2024-04-28 07:09:07
return_links(3); ?>