Гощанське навчальне відділення працює на Перемогу разом з волонтерами

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

Рівненський центр ПТО ДСЗ та волонтерський рух тісно пов’язані з 2014 року, коли розпочалася росіянська інтервенція східних областей України. Працівники Центру та відділень допомагали коштами та продуктами воїнам, давали дах тоді ще нечисленним втікачам із окупованих територій.

Яскравим прикладом є співпраця з волонтерами працівників Гощанського навчального відділення. Зокрема майстер виробничого навчання Сергій Торуля разом зі слухачами за професією «Коваль ручного кування» постійно виготовляє для потреб ЗСУ скоби, кирки, сокири та інший необхідний інвентар.

stroitelnaya smetaЗакон збереження матерії ніхто не відміняв. Щоб з’явилися кирки і скоби потрібен метал і вугілля. І їх появу у «Ковальські майстерні» забезпечують гощанські волонтери. Щотижня тут виробляють близько 150 кирок, кілька десятків монтажних лопаток і ломів.

– Наші захисники постійно укріплюють лінію оборони, риють окопи, а, отже, їм потрібні для цього кирки і сокири. Вони укріплюють бліндажі, тож є гостра потреба у металевих скобах, якими стягуються колоди, – розповідає колишній вчитель історії, а нині пенсіонер і волонтер Леонід Рокунець. – І ми, в міру наших можливостей, забезпечуємо їх всім необхідним. Адже коли воїн стає на святу справу і своїми грудьми обороняє кордони Вітчизни, обов’язо тих, хто нині у тилу – допомагати йому.

stroitelnaya smetaЯк пояснює Леонід Рокунець, промисловість не встигає виготовляти ці  необхідні речі для будівництва фортифікацій у достатній кількості. Тож волонтери щоразу на фронт з Гощі відправляють ці необхідні речі партіями у понад тисячу штук. За словами колдишьного вчителя історії нині такої допомоги найбільше потребує Лиманський, Бахмутський та Запорізький напрямки.

На запитання журналіста чи йому не страшно довозити гуманітарні вантажі на фронт гозщанський волонтер відповів:

– Страшно було першого разу. Зараз просто незвично, що все зруйновано. А страх зник, бо наші поїздки стали буденною справою. Адже я два роки постійно в дорозі, як кажуть, працюємо 24/7.

Тож приєднуйтеся до слухачів Гощанського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ. Ви опануєте ремесло, котре налічує тисячі років і одночасно допомагатимете ЗСУ.

Наступна група ковалів ручного кування розпочинає навчання 9 квітня. Всього 5 місяців і ви – оволодієте унікальним старовинним ремеслом! Для зареєстрованих безробітних, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни – навчання безоплатне. Запрошуємо!

Більше інформації про формування груп та умови навчання

– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua

 Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,

а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne 

aбо за телефоном +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6486760
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
420
6681
19924
6436083
88288
69298
6486760

Ваш IP: 18.222.193.207
На сервері час : 2024-04-28 11:57:20
return_links(3); ?>