Науку вирощувати рибу викладають у Млинівському навчальному відділенні

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

В країні знову побільшало кваліфікованих рибоводів. У Млинівському навчальному відділенні Рівненського центру ПТО ДСЗ 1 квітня чергова група слухачів успішно здала державну кваліфікаційну атестацію за професією «Рибовод (кваліфікований робітник)» 1,2,3  розрядів. 14 слухачів з різних регіонів України, використовуючи технології дистанційного навчання, здобули цікаву професію.

– Приємно відзначити, що у групі підібралися люди, які цінують власний час і розуміють, що знання, які вони отримали у нашому навчальному відділенні, дають реальний шанс вивести своє життя на новий, якісніший рівень, – говорить завідуючий відділенням Анатолій Смалько. – Наприклад, Вячеслав Боднар із Вінничини був звичайним рибоводом-аматором. Нині він – справжній професіонал, який крім вирощування товарної риби, відкрив власний магазин «FISH-BAR», де її реалізовує. Денис Агапов активно працює над відновленням зруйнованого повносистемного рибного господарства у Ковельському районі, Його колега по навчанню Максим Кравчук із Хмельниччини, який за професією гідротехнік, часто допомагав Агапову професійною порадою щодо відновлення гідротехнічних споруд. Хочу сказати, що державна кваліфікаційна атестація цього разу, дякуючи викладачу Маргариті Жуковській, перетворилася на наукову конференцію, під час якої слухачі активно обмінювалися власним досвідом та новинками технології з вирощування риби.

stroitelnaya smetaВячеслав Боднар десять років орендує 90 га ставків на Вінничині, де вирощує товарну рибу – товстолоба, коропа, карася  і допомагають йому у цій справі троє найманих працівників. Говорить, що ставки – справа прибуткова, якщо все робити «по науці» і не шкодувати грошей на розвиток справи. Підхід до бізнесу у цього господаровитого чоловіка поставлений серйозно. У перші три весняно-літні місяці, коли вода вже достатньо прогрілася, дає рибі спеціальні корми, що місять у собі оздоровчі добавки, привчає свою «водну худібку» до чітких годин годування. Про те, що надалі буде розвивати бізнес свідчить хоча те, що планує створити установку замкнутого водопостачання і почати вирощувати мальок осетра. Протягом останніх пів року він відкрив у місті Могилів-Подольський рибний магазин «Fish@Bar», у якому широко представлено асортимент прісноводної і морської риби та напівфабрикатів з неї. Для любителів пива з таранькою є спеціально виокремлена торгова площа. Тож людина активно працює на майбутнє.

stroitelnaya smeta– В Україні риба належить до популярних продуктів харчування. Шанувальники здорового способу життя надають перевагу рибі, наголошуючи на її корисності і низькому вмісту калорій, – говорить Вячеслав Боднар. – У звичайних продуктових магазинах риба часто переморожена, асортимент не дуже багатий. Я ж хочу, щоб споживач мав великий вибір продукції високої якості

Слухач  Денис Агапов із Ковеля, який орендує ставки на Волині і зараз працює над їх відновленням, відзначив високий професійний рівень викладача Млинівського навчального відділення Маргарити Жуковської і сказав, що отримані знання додасть до вже наявного багажу знань. До зарахування на навчання він надавав консультаційні послуги у сфері аграрного виробництва, тож отримана база знань тільки розширить коло його майбутніх клієнтів, а ще стане серйозною базою у майбутньому бізнесі.

Рибоводи відіграють велику роль у збереженні екосистем водойм та забезпеченні зростаючого розвитку рибного промислу краю і держави. Наступна група слухачів Млинівського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ за професією «Рибовод (кваліфікований робітник)» 1,2,3  розряди стартує 16 квітня. Тривалість навчання – 6,2 міс.

Для зареєстрованих безробітних, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни навчання – безоплатне. Для інших категорій населення можливе за власні кошти, або кошти роботодавців.

 

 Запрошуємо на навчання до Млинівського навчального відділення!

Більше інформації про формування груп та умови навчання
– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0800600635,, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne
aбо за телефоном +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6495869
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
775
2334
8403
6466835
3109
94288
6495869

Ваш IP: 3.138.200.66
На сервері час : 2024-05-02 07:36:44
return_links(3); ?>