Розширення горизонтів: нові можливості співпраці між GIZ Ukraine та Рівненським центром ПТО ДСЗ

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

У рамках співпраці Державного центру зайнятості та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine 18.04.2024 Рівненський центр ПТО ДСЗ відвідала делегація ЄС та GIZ в особі керівника проекту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб / EU4Skills» Міхаеля Пауло та радника з управління зв’язками зі стейкхолдерами та діалогу Олексія Олексюка.

Метою візиту закладу освіти було ознайомлення зі специфікою роботи Рівненського центру ПТО ДСЗ, особливістю надання освітніх послуг, зокрема для найбільш вразливих категорій населення.

Гостей зустріли заступниці директора Рівненського центру ПТО ДСЗ Оксана Зигалова та Руслана Бодренко. stroitelnaya smetaНімецька делегація оглянула навчально-виробничий комплекс, де готують кваліфікованих робітників для сфери громадського харчування, готельно-ресторанного господарства, сфери туризму, індустрії краси, та навчальну з підготовки кваліфікованих робітників для галузей легкої промисловості, будівництва, торгівлі, інформаційних технологій тощо.

Впродовж чотирьох років Рівненський центр ПТО ДСЗ є активним учасником проекту EU4Skills. stroitelnaya smetaПонад 30 педпрацівників взяли участь у курсах підвищення кваліфікації за різними напрямами, що дозволило вдосконалити педагогічну майстерність та вийти на новий рівень надання освітніх послуг, що передбачає цифровізацію та модернізацію освітнього процесу. Завдяки проекту суттєво оновлено матеріально-технічну базу за професіями «Електрозварник ручного зварювання», «Токар», «Фрезерувальник», «Верстатник широкого профілю», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Так, використання сучасного тренажера Wirtual We ding для відпрацювання навичок електрозварювання заклад освіти дозволило скоротити витрати на навчальні матеріали на 30%, а сучасні зварювальні апарати не лише осучаснили освітній процес, але й активізували діяльність кваліфікаційного центру з підтвердження професійних кваліфікацій «Електрозварник ручного зварювання» 2 та 3 розрядів.

stroitelnaya smeta Отриманий від GIZ квадракоптер DJI Magic 2 дозволив проводити навчання з керування БПЛА (дроном) на постійній основі. До закладу освіти звертаються роботодавці найрізноманітніших галузей економіки, щоб навчити своїх працівників такій необхідній сьогодні компетентності. До речі, Україна сьогодні є лідером із застосування звичайних та БПЛА в аграрній сфері. Так, наданий GIZ агродрон XAG V40 вже незабаром зустріне своїх перших дистанційних керувальників на новому 4-денному курсі «Використання агродрона під час виконання сільськогосподарських робіт», що стартує 8 травня 2024 року.

stroitelnaya smetaА нові графічні планшети та система віртуальної реальності дозволили вивести навчання графічних дизайнерів на якісно новий рівень. Слухачі групи «Створення тривимірної графіки у програмі Autodesk 3ds Max» із задоволенням продемонстрували гостям свої проекти, які виконали із застосуванням нового обладнання.

За словами керівника проекту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб / EU4Skills» Міхаеля Пауло, те, що він почув та побачив у Рівненському центрі ПТО ДСЗ є гідним прикладом ефективної взаємодії GIZ та закладу освіти.

Наразі Державний центр зайнятості та Рівненський центр ПТО ДСЗ продовжують співпрацю та сподіваються на розширення проектів, які дозволять закладам освіти державної служби зайнятості досягнути європейських стандартів у сфері професійного навчання дорослих.

Більше інформації про формування груп та умови навчання
– на офіційному сайті   https://cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0800600635, ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
в Telegram https://t.me/PidtrimkaD +380442449504

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6507520
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2727
2945
20054
6466835
14760
94288
6507520

Ваш IP: 18.117.183.172
На сервері час : 2024-05-05 17:37:20
return_links(3); ?>