Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!
Якщо хтось думає, що професія кухаря полягає тільки в тому, щоб смачно готувати, то він помиляється. Сучасний кухар – це людина, яка акумулює у собі великий багаж знань. Він повинен вміти розраховувати кількість продуктів та інгредієнтів, щоб нагодувати конкретну кількість клієнтів, читати й розуміти маркування, сертифікати якості, визначати якість продуктів, інгредієнтів відповідно до нормативно-технічної документації, вміти користуватися усім сучасним кухонним обладнанням. А також трохи бути бюрократом – вміти правильно оформляти приймання сировини від постачальника або зі складу підприємства, складати вимогу(накладну) на необхідні продукти та правильно їх списувати
Бувають випадки, коли людина все це знає і вміє, бачить себе у житті тільки кухарем, але колись через певні обставини в неї не склалося отримати спеціальну освіту. І брак свідоцтва чи диплома нині стає на заваді при офіційному працевлаштуванні. А є випадки, коли працівник прагне отримати вищий розряд, що у майбутньому позитивно відобразиться на його зарплатні і подальшому просуванні по кар’єрній драбинці, але немає можливості вчитися кілька місяців чи років. Саме у таких випадках на допомогу особі приходять Кваліфікаційні центри при навчальних центрах служби зайнятості, де протягом двох днів можна підтвердити свою професійну кваліфікацію і отримати відповідний офіційний документ державного зразка.
Сьогодні послугами Кваліфікаційного центру Рівненського центру ПТО ДСЗ скористався рівнянин Василь Спічак. Відсьогодні він – кухар 3-го розряду. Протягом двох днів він склав теоретичну частину іспиту і на практиці довів, що вміє оперативно вправлятися на кухні й смачно готувати.
Шлях до професії кухаря був непростим. По закінченню школи Василь навчався в кооперативному коледжі. Потім якийсь час працював барменом, продавцем, а у 2008 році відкрив власну справу у сфері вантажних перевезень. Останні роки Спічак присвятив військовій службі – був у складі Територіальної оборони, а цього року уклав контракт із ЗСУ. Армія також потребує кваліфікованих кухарів, адже воїнів треба годувати і Василь вирішив, що прийшов час офіційно підтвердити свої навики. Віднині отриманий Сертифікат засвідчує рівень його професіоналізму і відкриває нові перспективи для кар'єрного зростання та самореалізації.
Членом бракеражної комісії сьогодні була заступник директора Рівненського центру
ПТО ДСЗ Руслана Бодренко, яка високо оцінила якість приготовлених став, вручила Василю Спічаку чесно заслужений Сертифікат і побажала йому успіхів у кар’єрі та якнайшвидшої Перемоги.
Контакти закладу освіти: тел. 0800600635,
ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua
Більше інформації про заклад освіти –
на офіційному сайті https://cpto.rv.ua
а також у Telegram Instagram Facebook YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання
звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne
aбо за телефоном +380442449504.