Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!
На базі Рівненського навчально-виробничого комплексу нині успішно завершили навчання три слухачки за професією «Кухар 3-го розряду». Навчання проходило відповідно до індивідуального навчального плану на підставі ваучера. Протягом 3,8 місяця слухачки опановували професійні навички, необхідні для роботи у сфері громадського харчування.
– Вони здобули знання з технології приготування страв, опанували особливості зберігання та обробки продуктів, вивчили санітарно-гігієнічні норми та організацію роботи на професійній кухні, – розповідає куратор групи Світлана Клімчук. – Окрему увагу приділялося організації роб місця та дотриманню приготування страв згідно технологічних карт. Слухачки мали унікальну можливість вивчати авторські рецепти відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, який пропонує сучасний підхід до приготування страв, використання якісних та корисних продуктів, а також поєднання традиційних і новітніх кулінарних технік.
Навчання дало слухачам впевненість у своїх силах, необхідні знання та практичні навички, що відкривають перед ними перспективи працевлаштування у сфері громадського харчування або навіть можливість започаткувати власну справу.
Слухачка Катерина Бибко нині у статусі ВПО. На Рівненщину разом з дочкою-школяркою, чоловіком і свекрухою приїхала у 2022 році, коли м.Лиман, що на Донеччині, окупували вороги. Розповідає, що свого часу вивчилася на залізничника, але за фахом не працювала.
– Просто у нашому місті не було навчального закладу, щоб опанувати іншу професію, – розповідає вона. – Тому 15 років працювала продавцем у продовольчому магазині. Але все життя хотіла бути кухарем, бо мені подобається готувати різні страви, або випікати щось смачненьке.
Така можливість випала, коли спеціаліст Здолбунівського управління Рівненської філії ОЦЗ запропонувала їй опанувати омріяну професію, навчаючись за ваучером. Влаштувавшись на роботу у їдальню у Здолбунові (ФОП Шилан Н.А.), Катерина Бибко «з нуля» почала професійно навчатися кухарської справи.
– Ми – заклад громадського харчування, – розповідає Катерина. – У нас завжди багатолюдно, адже наші кухарі готують дуже смачно. Зараз працюю у пекарні – випікаю хліб, булочки, хачапурі, чіабату та ін. Тут дуже хороший колектив, колеги мене навчали практичних навиків, підказували, якщо щось не вдавалося. Вважаю, що мені пощастило і з роботою, і з колективом. Мрію повернутися після закінчення війни у своє рідне місто і працювати кухарем або пекарем.
А от Галина Мисько 22 роки працює кухарем у Людинському ліцеї, що знаходиться на території Висоцьої ОТГ. Проте так склалося, що підтвердження своїй професійній кваліфікації здобула тільки тепер, провчившись 3,8 місяця у Рівненському навчальному відділенні.
– Підготовкою залишилася дуже задоволена, – розповідає Галина. – Куратор Світлана Клімчук одночасно була і людяною, і вимогливою. Поблажок під час навчання не було – щоразу педагог вимагала від нас максимальної уваги та старанності. Тому вважаю, що пройшла справжню професійну підготовку, яка дала мені новітні знання та навички.
Професія кухаря – це не просто робота, а справжнє мистецтво, яке приносить задоволення і тим, хто готує, і тим, хто смакує страви! Тож приходьте на навчання у Рівненський центр ПТО ДСЗ за професією «Кухар 3-го розряду», група стартуватиме 17 червня.
Більше інформації про формування груп та умови навчання –
на офіційному сайті https://cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: тел. 0800600635,
ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua,
а також у Telegram Instagram Facebook YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся -
до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne
aбо за телефоном +380442449504