Взяли участь у конкурсі – і перемогли


DSCF54467-10
листопада у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» в межах спеціалізованої виставки «Дерев’яне домобудівництво» пройшов ковальський вернісаж, на якому експонувалися роботи відомих українських ковалів. Організатором заходу виступив часопис «Ковальська майстерня», із яким РЦПТО плідно співпрацює не перший рік. Майстри представили потенційним власникам котеджів, дизайнерам та архітекторам роботи, які синтезували в собі художній метал і деревину – такою була умова участі у експозиції. Відвідувачі вернісажу могли побачити: лавки, мангали, барбекю, ліхтарики, панно, столи, стільці, альтанки, бювети, місточки тощо.

Враховуючи, що Рівненський ЦПТО працює із безробітними, надаючи їм можливість стати кваліфікованими майстрами, керівництво часопису запропонувало участь у вернісажі групі слухачів та майстру виробничого навчання на безоплатній основі. Ковалі із радістю погодилися, адже під час подібних заходів  можна  навчитися презентувати свої вироби великій кількості відвідувачів, серед яких можуть бути потенційні покупці або замовники. Окрім цього, за декілька днів спілкування з колегами та клієнтами можна зрозуміти, які саме вироби, виконані в якому стилі та по якій технології є на сьогодні найпопулярнішими.

DSCF5458Для участі у виставці слухачі разом із Сергієм Торулею в стислі терміни підготували декілька робіт – вишукано оформлену паркову лавку, ковану скриню, столики, декілька сокир, у тому числі виготовлених за технологією дамаської сталі, свічники - «вензелі».  Слід зазначити, що ця група слухачів вже брала участь у великому заході – хлопці ще новачками презентували навчальний заклад на міжнародному фестивалі ковальського мистецтва «Металеве серце України». Проте будь-яка виставка – тест на професіоналізм, вміння зібратися, виконати роботу в строк, на високому фаховому рівні, в рамках заявленої теми, а, отже, і неоціненний досвід.

 

Протягом трьох днів ковалі по черзі презентували вироби відвідувачам виставки, відповідаючи на безліч запитань: про матеріали, технології, про те, де можна ознайомитися із  більшою кількістю їхніх робіт, можливості виготовлення кованих виробів під замовлення, способи їх транспортування, умови навчання в РЦПТО. Одразу робили висновки: що цікавить замовників, які додаткові навички слід отримати для того, щоб успішно виконувати складні замовлення, які помилки були зроблені у підготовці до виставки, які промоційні акції слід навчитися проводити і як презентувати роботи найефективніше.

DSCF5544Усі вироби майстрів з Рівненського ЦПТО брали участь в конкурсі робіт, оголошеному «Ковальською майстернею» у різних номінаціях. Надзвичайно приємною несподіванкою стало те, що колективна робота слухачів «Гетьманська скриня», яку майстри завершували в останні години перед виїздом до Києва, з великим відривом перемогла у номінації «Садово – паркові меблі». Надто, враховуючи, що виконували її не досвідчені майстри, а новачки у професії. 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787475
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2536
2748
16439
6746389
95353
105507
6787475

Ваш IP: 3.135.192.215
На сервері час : 2024-07-27 14:02:14
return_links(3); ?>