Проблему вирішуємо разом

DSCF5634Незабаром ми будемо відзначати Міжнародний день інвалідів. Метою щорічної уваги  всього світу до людей з обмеженими можливостями є максимально повна інтеграція їх до суспільного життя. І, звісно, професійна самореалізація є тим містком, який допомагає відчути власну потрібність,  професійну компетентність, збільшити кількість соціальних зв’язків, отримати можливість постійних заробітків. З огляду на це Рівненський ЦПТО не перший рік створює для людей з обмеженими можливостями оптимальні умови для навчання і проживання.

 

14 листопада на базі Олександрійського навчального відділення завершили навчання за індивідуальною формою дві слухачки – Альона Пуха за направленням Острозького РЦЗ та Інна Малащицька за направленням Ківерецького РЦЗ. Обидві дівчини під керівництвом майстра виробничого навчання Лілії Давидюк опановували професію швачки. Альона Пуха, яка має ваду слуху, знайшла вакансію швачки у фермерському господарстві, власник якого має потребу у постійному оновленні спецодягу. Інна Малащицька, яка має проблему з опорно – руховим апаратом, вже має пропозицію про роботу в гуртку рукоділля для школярів – буде навчати дітей виготовляти вироби з бісеру та шити м’які іграшки. Раніше Ківерецівський районний центр зайнятості організував збір коштів, щоб подарувати дівчині швейну машинку, а пізніше – і професійне навчання на базі Рівненського ЦПТО.DSCF5619

Протягом трьох місяців слухачки опановували професію швачки. Ліля Давидюк відмічає високу мотивацію обох дівчат до навчання, їхню старанність, акуратність, терпіння. Обидві побажали опанувати набагато більше, ніж передбачала навчальна програма тож майстер пішла їм назустріч. Увазі кваліфікаційної комісії, до якої увійшли роботодавець, власниця ательє «Шарм» Оксана Вавровська та заступник директора РЦПТО з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко, були представлені ідеально виконані рушники, фартухи, комплекти столової та постільної білизни, оздоблені машинною вишивкою та мережкою. Окрім цього дівчата викроїли та пошили спідницю і блузу – вироби, виконання яких передбачає програма підготовки кравців.

Оксана Вавровська відмітила, що швачки такого рівня можуть сміливо претендувати на роботу за фахом навіть в ательє, обслуговувати власних клієнтів.

Обидві випускниці  висловили побажання повернутися до РЦПТО ще раз – для підвищення кваліфікації. Тим більше, що дуже задоволені умовами навчання та проживання, ставленням майстра, подружилися і звикли одна до одної. Руслана Бодренко наголосила, що всіляко сприятиме цьому, оскільки високо цінує мужність та високу мотивацію до повноцінної життєвої та професійної реалізації. Вона поздоровила випускниць із закінченням закладу, вручивши їм подяки та рекомендаційні листи потенційним роботодавцям. 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787430
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2491
2748
16394
6746389
95308
105507
6787430

Ваш IP: 18.222.107.128
На сервері час : 2024-07-27 13:45:48
return_links(3); ?>