Бурштинові зорі у Рівному

конкурсДнями у Рівному вдруге відбувся регіональний чемпіонат з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу «Бурштинові зорі». Організатором конкурсу другий рік поспіль виступає  навчальний центр «Dolce Vita», який готує широкий спектр фахівців індустрії краси. Цьогоріч конкурс проходив під егідою Спілки перукарів України і зібрав понад сотню учасників з усієї України. У журі були запрошені експерти з Києва, Львова, Тернополя, Рівного.

Від Рівненського ЦПТО участь у ньому взяли майстер виробничого навчання Млинівського НВ Вікторія Рибальченко та слухачка за професією «перукар-модельєр», учениця Анни Зотік Зоряна Цисарчук. Надзвичайно приємно те, що Вікторія посіла друге місце у номінації «Весільна зачіска» в категорії «Майстри», поступившись лише Сергію Кухровському – творчому партнеру студії “Dolce Vita”, стилісту, неодноразовому переможцю багатьох конкурсів та чемпіонатів перукарської справи.

 

Вона погодилася поділитися враженнями від події.

- Те, що у Рівному проводиться перукарський чемпіонат такого масштабу – чудово. Адже будь-який перукар з нашого регіону може взяти участь, це стає культурною нормою і примушує триматися в тонусі. Дуже тішить кількість учасників – більше ніж сто чоловік, отже можна збагатитися досвідом і знаннями, подивившись, як працюють професіонали з різних перукарських шкіл і напрямів.

14Цей чемпіонат зібрав несподівано багато юніорів, причому рівень їхніх робіт нічим не поступався роботам відомих майстрів, які пройшли не один чемпіонат. Про це ж говорили і члени журі. Ми ж пишаємося тим, що в числі учасників побачили велику кількість випускників РЦПТО. Усі роботи були як виконані на високому професійному рівні, так і вигідно відрізнялися оригінальністю. Взагалі жодна зачіска не викликала якоїсь критики. Гість чемпіонату, відомий майстер перукарської справи Євген Калкатов, який часто їздить по регіонах України, відвідуючи подібні заходи і даючи майстер-класи, був у захваті. Особливо від колекції, яку представив навчальний центр "Dolce Vita" – моделі у національних костюмах, із зачісками, виконаними з дуже цікавими елементами колорування, плетіння і кучерів, діти із вистригами хейр-тату, чоловіча колекція – моделі у шароварах із голими торсами, розписаними вишиванками у стилі боді-арт, із колорованими хейр-тату.

13Ми із Анною Зотік плануємо не тільки брати участь у подібних подіях, але й готувати до них слухачів. Адже користь очевидна. Насамперед ти повинна зібратися, організувати себе. Ти маєш вкластися в час, а для цього треба декілька разів відпрацювати цю зачіску. Звісно, на конкурсі вона не вийде ідентичною, проте декілька повторів гарантують відпрацювання технології до автоматизму. Адже на роботу дається 40 хвилин, причому коли повідомляють, що лишилося 2-3 хвилини – це на те, щоб зібрати інструменти, посадовити модель в демонстраційну позу і дати їй настанови, щоб вона не ворушилася, рідше кліпала і, по можливості, не дихала, коли зачіску оцінюють члени журі.

Плюс збагачуєшся враженнями від інших робіт – добре виконані, вони надихають. Нові технології, фарби, особливо у номінації «Full Fashion», де представлені інноваційні віяння і технології. Цього року майстри «Dolce Vita» використовували нову фарбу, яка дає настільки чисті і яскраві кольори, що дивно, як взагалі такий колір може триматися на волоссі. Окрім цього, бажаючі могли відвідати семінари зірок перукарського мистецтва, що також дуже важливо.

Ми вітаємо Вікторію із перемогою і сподіваємося на подальшу успішну участь майстрів та слухачів ЦПТО у чемпіонатах перукарського мистецтва, нігтьової естетики та візажу «Бурштинові зорі». 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6786497
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1558
2748
15461
6746389
94375
105507
6786497

Ваш IP: 18.191.111.130
На сервері час : 2024-07-27 08:15:43
return_links(3); ?>