Засідання Дорадчого комітету

DSC 096028 листопада 2013 року у Рівненському ЦПТО відбулося чергове засідання Дорадчого комітету навчального закладу. Дорадчий комітет був створений у 2007 році, відтоді він є органом стратегічного управління, оскільки визначає основні напрями розвитку ЦПТО. Оскільки навчальний заклад готує персонал насамперед під актуальні потреби ринку праці, побажання роботодавців, як основних замовників, мають вирішальне значення для планування та прийняття управлінських рішень. Тому до складу Дорадчого комітету входять роботодавці, що представляють підприємства ведучих галузей регіону. Цього разу у семінарі взяли участь представники сільськогосподарської, будівельної, деревообробної, металообробної, швейної галузей, індустрій гостинності та краси, ІТ-кластеру та підприємництва.

 

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко провела коротку екскурсію навчальним відділенням з підготовки фахівців сфери туризму, готельного господарства та ресторанної справи, презентуючи  роботодавцям можливості навчального закладу у підготовці фахівців цих напрямів.

Пізніше у конференц-залі відділення директор РЦПТО Олександр Калюх звітував про виконання подання попереднього засідання Дорадчого комітету. Так, він наголосив, що на вимогу роботодавців та в рамках підготовки до футбольного чемпіонату Євро – 2012 були ліцензовані 11 професій сфер індустрії гостинності та індустрії краси і створена навчальна база для підготовки фахівців. Значних зусиль було докладено для підвищення якості підготовки працівників аграрного сектору – придбано нову сільськогосподарську техніку та ліцензовано нові професії. Окрім цього, у 2012 році створений Ресурсний центр інформаційно-комунікаційних технологій, який дозволяє здійснювати підготовку кадрів у сфері ІТ а також значно підвищити рівень комп’ютерної грамотності слухачів за іншими професіями. У цьому ж році заклад долучився до роботи громадської організації Рада з підвищення конкурентоздатності індустрії ІТ в Україні, що дає можливість вивчати попит на кваліфіковані кадри у сфері ІТ на рівні цілої країни.

Руслана Бодренко продовжила нараду, розповівши присутнім про роботу консультативних рад за професіями,засідання яких відбуваються постійно. Вона навела приклади оперативного реагування на потреби роботодавців як у поповненні матеріально-технічної бази відділень, так і у внесенні змін до навчальних планів за окремими професіями.

Роботодавці активно залучилися до обговорення, навівши приклади успішної співпраці із навчальним закладом і висловивши побажання по ліцензуванню нових професій, поповненню матеріально-технічної бази, внесенню змін до навчальних програм.

Наприкінці засідання у зв’язку із розширенням потреб ринку праці та дорученням до комунікації нових учасників, відбулося переобрання складу Дорадчого комітету. 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787256
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2317
2748
16220
6746389
95134
105507
6787256

Ваш IP: 13.59.228.75
На сервері час : 2024-07-27 12:36:45
return_links(3); ?>