Наші кращі випускники: Тетяна Федюха

DSC 0003Тетяна Федюха приїхала опанувати професію закрійника з міста Олександрія Кировоградської області. Про можливість пройти таке навчання дізналася з інформаційного відеоролика, який демонструвався на семінарі в центрі зайнятості.

Про мотиви свого вибору жінка говорить так

 - Декілька років тому я опанувала професію кравця, проте зрозуміла, що такої підготовки недостатньо. Адже кравець – професія, залежна від наявності достатньої кількості робочих місць, що для невеликих населених пунктів є проблематичним. А от закрійник – самодостатній фахівець, який здатний працювати як на підприємстві, так і в ательє, може відкрити власну справу або надавати послуги по індивідуальному пошиттю одягу приватно. Як приклад – минулого року я шила новорічні костюми під замовлення, цього року маю більше клієнтів. Така імпровізована виробнича практика, хоча і майбутнє місце працевлаштування вже маю – підписала угоду із власницею ательє «Віва» в Олександрії. Звісно, хотілося б відкрити згодом власну справу, але стартові інвестиції б’ють по кишені, тому поки що це мрії. Хоча тут, в навчальному закладі, побачила новітні швейні та вишивальні машинки, за допомогою яких можна виконувати велику кількість різноманітних виробів або надавати послуги.

 

         Навчалася за індивідуальною програмою, протягом трьох місяців. Здавалося б – зовсім небагато часу, проте отримала усі необхідні знання, якими повинен володіти кваліфікований закрійник і більше того – опанувала основи моделювання одягу. Вчилася дуже інтенсивно, вдень на парах, по вечорах в гуртожитку, ходила до бібліотеки по літературу. Якщо щось незрозуміло – приходила після вихідних і ставила майстру безліч запитань, з’ясовувала усе, що незрозуміло. У цьому перевага індивідуального навчання, адже формально я отримала п’ятий розряд, а реально – шостий-сьомий, плюс опанувала масу варіантів оздоблення виробів.

         Вважаю, що надаючи можливість дорослій людині у зрілому віці здобути нову професію, служба зайнятості робить велику справу. Адже нерідкі випадки, коли замолоду людина обирає зовсім не те, до чого лежить душа, дорослий же – вже визначився з уподобаннями. Я, наприклад, була дуже мотивована і наполегливо добивалася можливості навчатися тут. Результати мене тішать: за три місяці я пошила шістнадцять виробів: набір столової білизни, корсет, вечірню і літню сукні, костюм: жакет зі спідницею, блузу, гольф, джинси, шість спідниць, дублянку. Фактично повністю оновила власний гардероб.

Маю сказати, вибір тканин, фурнітури і кравецьких додатків у Рівному просто казковий, ринок іде назустріч побажанням споживача. А кравецька справа у вашому місті надзвичайно розвинена, я була здивована тією кількістю покупців, які щодня відвідують спеціалізовані крамниці.

Оксана Мирончук, майстер виробничого навчання РЦПТО, яка працювала із Тетяною, характеризує випускницю, як надзвичайно цілеспрямовану, вмотивовану і талановиту людину. На її думку, із такими рисами характеру і отриманою професійною підготовкою, на жінку чекає блискуче професійне і творче майбутнє. 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6479206
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1484
2898
12370
6436083
80734
69298
6479206

Ваш IP: 3.129.22.135
На сервері час : 2024-04-26 20:38:49
return_links(3); ?>