Наші кращі випускники: Віктор Балдич

DSCF7351В історії Рівненського ЦПТО було безліч епізодів, коли випускники, по мірі необхідності, повторно проходили навчання в навчальному центрі служби зайнятості. Раніше ми писали про Анну Шабалову – відому рівненську дизайнерку, яка навчалася в РЦПТО двічі: на взуттьовика з ремонту взуття і підприємця. Подібний шлях освітньої підтримки власної кар’єри обрав і Віктор Балдич, який раніше навчався у Гощанському відділенні за професією «коваль ручного кування».

Цей вибір він зробив невипадково, адже вже під час навчання окрім суто професійних навичок, проявляв неабиякі організаторські здібності і управлінські якості. Так, одразу, з першого дня, на волонтерських засадах щодня готував усій групі обіди. Причому справжні, ковальські, на горні, в казанах, подарованих українським ковалям їхнім голландським другом Хуубом Сенсеном. Меню при цьому було різноманітне: смажена і тушкована картопля, каші, борщі, підсмажені на горні крильця, навіть грибний суп, із зібраних тут-таки біля кузні опеньок.

Коли на запрошення часопису «Ковальська майстерня» група брала участь у виставці ковальських виробів, яка відбулася у листопаді минулого року, Віктор цілий день працював стендистом. Спілкувався з потенційними клієнтами, оцінював, які саме вироби користуються найбільшою популярністю, роздавав візитки. Вже тоді він замислювався над тим, як відкрити власну справу.

4Завершивши навчання, хлопець досить швидко зрозумів, що без замовлень не залишиться, проте офіційних робочих місць за обраною ним професією просто не існувало. Та й попередній досвід роботи в якості найманого працівника вказував на те, що на саму заробітну платню не проживеш. Тому його рішучість заснувати власну справу лише зросла. За допомогою знову звернувся до служби зайнятості, тим більше, вже знав, що навчання підприємницькій діяльності триває в РЦПТО недовго. Проте підготовка ефективна, оскільки Віктор Голуб - досвідчений викладач, який навчав бізнес-плануванню не одне покоління підприємців. Окрім цього, служба зайнятості допомагає підприємцям-початківцям грішми – забезпечує невеликим капіталом на відкриття власної справи. Віктор ділиться планами:

 - Планую створити певну мережу на основі ковальського ремесла, такої в нашому регіоні точно не існує. На старті буду працювати на Рівне і область, сусідні області, проте з часом це могла б бути велика міжрегіональна структура. Спочатку планую працювати на середнього покупця, виробляти стандартизовані вироби. Проте не залишатиму без уваги творчі, індивідуальні проекти під конкретних замовників. Це раціонально, адже у платоспроможних замовників і соціальні зв’язки відповідні, тому система рекомендацій може дуже допомогти майстру в розкрутці його імені і майстерні. Наприклад, якщо ви зробили щось дійсно унікальне і неповторне, це обов’язково побачать друзі і знайомі замовника. Звісно, захочуть мати щось подібне.

Пишаюся тим, що нещодавно отримав замовлення на складну роботу – сходи досить-таки хитрої конструкції. У Рівному їх погоджувалися робити всього дві фірми, а ми, звичайні випускники РЦПТО взялися – і зробили! Зараз, вже складаючи бізнес-план, побачив перспективи моєї задумки в цифрах. Це дійсно дуже перспективно, навіть сам не очікував такого результату розрахунків. Тому сподіваюся, що у майбутньому буду не лише успішним підприємцем, але й роботодавцем для майбутніх випускників Сергія Торулі. 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6478472
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
750
2898
11636
6436083
80000
69298
6478472

Ваш IP: 3.16.147.124
На сервері час : 2024-04-26 09:28:33
return_links(3); ?>