Втілюємо нові форми роботи

 

DSC 0120У п’ятницю, 16 травня у Рівненському ЦПТО на базі навчального відділення з підготовки фахівців сфери туризму, готельного господарства та ресторанної справи відбувся аукціон-презентація професійних навичок слухачів за професіями «офіціант» і «бармен». Ця інноваційна форма презентації, запропонована заступником директора з навчально-виробничої роботи Русланою Бодренко,  застосовується вперше. Її метою є демонстрація слухачами потенційним роботодавцям власного рівня професійно-практичної підготовки перед виходом на виробничу практику. Цього разу представники дванадцятьох закладів індустрії гостинності Рівного відвідали урок виробничого навчання, на якому змогли оцінити рівень підготовки офіціантів і барменів.

 

Розпочали презентацію офіціанти, які у форматі театралізованого дійства демонстрували, яким чином сервірувати стіл, зустрічати та обслуговувати клієнтів, вирішувати спірні моменти. Кожен з них представився і презентував окремі навички.DSC 0075

Бармени прийняли естафету і вразили гостей навчального закладу різноманітними коктейлями, кожен з яких був приготований за ексклюзивним, непоширеним рецептом. Справжньою прикрасою заходу стало приготування палаючого коктейлю, куштувати який необхідно за спеціальною процедурою. Бракераж цього коктейлю проводили представники кафе «Райський сад» і «Каштан». Вони одразу ж запропонували авторам укласти угоду на проходження виробничої практики із перспективою можливого працевлаштування. Загалом майже усі слухачі за результатами аукціону-презентації уклали угоди про проходження практики із провідними закладами індустрії гостинності міста.

Другою частиною презентації стала кваліфікаційна атестація слухачів за професією «кухар».  Гості могли оцінити кваліфікаційні вироби випускників, покуштувати їх і зробити пропозиції про працевлаштування одразу на іспиті. За результатами дегустації і презентації власних навиків кваліфікаційна комісія визначила двох кращих випускників. Ними стали Анатолій Козелок і Наталія Писарчук. Вони отримали статуетки-відзнаки «Кращий випускник» та пропозиції про співбесіду від роботодавців.

Анатолій Козелок погодився поділитися враженнями від навчання:DSCF7467

- Я приїхав на навчання з Млинова. Вибрав саме цей навчальний заклад невипадково, адже тут отримали професію кухаря мої земляки – Тарас Приступа і Максим Машлай. Максим до того ж мій однокласник. Від них почув багато гарних відгуків про РЦПТО ДСЗ, умови навчання, проживання. Та й результат вражає – і Тарас і Максим сьогодні працюють в престижних київських ресторанах. Виявилося, що шість місяців підготовки для мотивованої дорослої людини – цілком достатній термін, щоб влаштуватися за спеціальністю і пристойно заробляти.

         Сьогодні я презентую кваліфікаційній комісії фірмову страву ресторану Віденський, де проходив виробничу практику: телятину по-бельгійському із чорничним соусом та печеною картоплею. Планую влаштуватися на роботу спочатку у Рівному, а потім – за ситуацією. Але вже зараз замислююся над відкриттям власного ресторану. 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7831607
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1654
8363
10017
7796562
23919
134353
7831607

Ваш IP: 18.117.73.33
На сервері час : 2025-05-06 14:12:21
return_links(3); ?>