Наші кращі випускники: Ірина Максимів

PB160002

Ірина Максимів – людина, професійна реалізація якої тісно пов’язані із нашим навчальним закладом. У 2011 році вона навчалася у першій групі за професією «косметик»,  завершила курс однією з найкращих і одразу ж отримала пропозицію про працевлаштування в салоні краси «Амазонка». Протягом двох років працювала там, здобуваючи безцінний практичний досвід. Оскільки відгуки клієнтів і колег про неї були якнайкращі, у 2012 році керівництво РЦПТО запросило Ірину на позицію викладача. Викладання доводилося суміщати з роботою, проте ці невеликі труднощі лише сприяли її професійному розвитку. Випускниці з підготовленої нею групи пройшли виробничу практику в найкращих салонах краси міста, переважна більшість з них працевлаштовані за спеціальністю. Нещодавно Ірина Максимів ще раз пройшла навчання в РЦПТО, цього разу – на підприємця – початківця. Вона ділиться планами:

- Попри те, що в робота в салоні дала мені дуже багато, відчуваю, що я переросла позицію найманого працівника. Хочеться мати свою справу, працювати за власним графіком і самостійно встановлювати правила діяльності. Тим більше – на попередньому місці роботи більшість функцій виконувала я сама – від купівлі косметики до обслуговування клієнтів і первинної бухгалтерії. Тому вирішила, що вже готова створити свій косметичний кабінет, досвід і клієнтська база це дозволяють.
DSCF4981

Дуже задоволена і тим, що спробувала себе в якості викладача. Оскільки, коли виникне потреба в якісно підготовлених кадрах, зможу підготувати їх собі власними зусиллями і одразу забрати на роботу. Навчання в РЦПТО проводиться за прогресивними методиками. У суспільстві існує упереджене ставлення до якості послуг, які надаються державними соціальними службами. Але цей погляд дуже далекий від реальності. Мені доводилося працювати поруч із косметиками, яких готували на курсах в Києві. Вартість такого навчання – 5000 гривень за місяць, плюс проживання, харчування, проїзд для людей з інших міст, а от рівень підготовки – дуже сумнівний. Один лише приклад: дівчат не навчили навіть елементарне – проколювати вуха. Тому, коли буду готова наймати працівників, скористаюся саме послугами цього навчального центру.

DSCF7360Мої випускниці, з якими я ділилася досвідом і знаннями, ще досі телефонують мені, ми підтримуємо зв’язки. Більшість – працевлаштовані і дуже задоволені роботою. А Ірина Шампір навіть відкрила власний косметичний кабінет в Костополі, виходить викладач наздоганяє ученицю.

Конкуренції я не боюся. Хоча у Рівному досить салонів, кабінетів, послуг, клієнт підбирає майстра під себе. Є один секрет: клієнт хоче в першу чергу – психолога, і лише в другу – косметолога. Тому попит у різнобічно підготовленого фахівця високий.

Допомога служби зайнятості на відкриття власного косметичного кабінету становитиме близько десяти відсотків усіх мої витрат. Лише мінімальний набір обладнання обійдеться мені в дев’ять тисяч гривень. Але на витратні матеріали цілком досить. Тим більше, зараз такі проблеми із курсом долара і саме ця складова дуже змінюється. Але не лише в грошовій допомозі перевага. Віктор Павлович Голуб – чудовий викладач з бізнес-планування, я багато в нього навчилася. Виявилося, що деякі моменти я збиралася робити зовсім неправильно, могла б втратити на цьому гроші і час. Так, як він порадив побудувати процес – набагато вигідніше. 

Ми бажаємо Ірині успіху у розвитку власного бізнесу і сподіваємося на подальшу співпрацю. 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6476624
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1800
2945
9788
6436083
78152
69298
6476624

Ваш IP: 18.223.32.230
На сервері час : 2024-04-25 09:25:42
return_links(3); ?>