Віддалена робота у сфері ІТ – перспектива майбутнього

 

beautyПроблема безробіття є комплексною проблемою. Часто вона зачіпає декілька аспектів життя людини. Це може бути ситуація, коли професія чи спеціальність, здобута раніше, втратила свою актуальність для економіки. Або попит на фахівця є, проте  віддалений, коли працевлаштування потребує переїзду до іншого міста чи постійного перебування на заробітках. У будь-якому випадку, доводиться усе починати з нуля – навчатися новій професії, виїздити на чужину або звикати до «кочового» способу життя.

Проте існують приємні виключення, коли роботодавець або замовник послуг та віддалений виконавець можуть співпрацювати цілком ефективно, навіть якщо їх розділяють тисячі кілометрів. Насамперед сказане можна віднести до ІТ – спеціальностей. Звісно, сьогодні важко уявити, що всього за кілька років безліч наших співвітчизників зможуть працювати на китайського, бразильського чи канадського замовника, не виїжджаючи з рідних міст. Але існують тенденції, що явно свідчать на користь саме такого сценарію. Та й у самій Україні попит на ІТ - продукти і послуги постійно зростає, причому працювати можна як в офісі, так і віддаленим способом, у якості фрілансера. Тому у ситуації, коли людина не задоволена своєю роботою, чи взагалі з тих чи інших причин втратила можливість прогодувати родину, цей напрям є реальною альтернативою.

Звісно, такий вибір потребує досить специфічних знань та навичок. Тому навіть коли людина усвідомлює усю перспективність роботи у сфері інформаційних технологій, має досвід роботи із комп’ютером, вона стикається із проблемою навчання. Особливо проблемним є рішення про перекваліфікацію для тих, хто не має багато вільного часу або обмежений у коштах.

Державна служба зайнятості в останні роки приділяє цьому напряму великої уваги. На базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості постійно проходять навчання групи безробітних, що вивчають ІТ-професії. Ці напрями користуються величезною популярністю, оскільки навчання, орієнтоване на дорослих людей, триває недовго. У той самий час, до викладання залучаються найкращі фахівці, комп’ютерні лабораторії постійно оновлюються, комплектуються сучасною технікою, актуальним програмним забезпеченням.

Зважаючи на велику зацікавленість з боку потенційних слухачів, Рівненський ЦПТО розширив список курсів цільового призначення за ІТ – напрямами. Тепер тут можна буде опанувати: 

  • розширений курс Веб-дизайну  (створення сторінок з використанням технології ХHTML+CSS, створення динамічних веб-сторінок із використанням технології Javascript + JQuery, основи SEO – проектування та просування сайту у мережі Інтернет, РНР, створення анімаційних компонентів веб-сторінок за допомогою технології Adobeflash, робота з CMS на основі популярних движків (JOOMLA, WordPress, SMF, Coppermine);
  • Технологія Unity 3D;
  • поліграфія, верстка і дизайн (AdobeIllustrator (окремий модуль), AdodePhotoshop (окремий модуль), AdobeinDesign (окремий модуль), CorelDraw, основи додрукової підготовки);
  • 3Д графіка (основи 3Д, пакети, 3DSmax, Maya, VUE, ZBrush);
  • AutoCAD;
  • ArchiCAD;
  • Основи Інтернет-технологій;

Таким чином, будь-яка людина у стислі терміни може отримати базовий набір знань, що дадуть їй можливість розпочати якісно нове життя.  Слід пам’ятати, що ми живемо у цифрову епоху, де інформаційне поле навколо будь-якого бізнесу стало настільки потужним, що у середовищі бізнесменів з’явився афоризм: «Інтернет – наше все».  Отже, у перспективі конкурентна боротьба торгових марок, брендів, корпорацій, бізнесів, товарів, послуг обов’язково усе більше переміщатиметься на віртуальні PR-майданчики. Вже сьогодні бізнес-структура, що поважає себе, не може обійтися без власного сайту. І, певно, ця трансформація потребуватиме величезної армії якісно підготовлених високопрофесійних фахівців. Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ готує таких фахівців, працюючи на перспективу майбутнього.

 

 

{youtube}p6Q-cuKqSnE{/youtube}

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6491693
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1374
2853
4227
6466835
93221
69298
6491693

Ваш IP: 3.19.30.232
На сервері час : 2024-04-30 09:28:07
return_links(3); ?>