Солодка професія

 

975864Мистецтво приготування солодощів цінувалося в усі часи, а секрети виготовлення тортів, цукерок та інших ласощів часом зберігаються у великій таємниці. Кондитер – фахівець, що володіє знаннями, навичками приготування кондитерських виробів та технологією цього процесу. Кондитер повинен мати вишуканий смак, фантазію та мати схильність до творчості. Найкращі творіння фахівців цього профілю порівнюють із мистецькими шедеврами.

        Важко достовірно встановити час виникнення кондитерського ремесла. Відомо, що індіанці виготовляли шоколад з какао-бобів, а жителі стародавньої Індії знали смак тростинного цукру та виготовляли з нього солодкі палички. Відомо, що під час археологічних розкопок в Єгипті знайдено «цукерки», виготовлені вручну з фініків. У більш пізні часи при дворах королівських осіб та вищої знаті кондитери входили в число привілейованих слуг.

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «кондитер» навчають від 3 до 5 місяців в залежності від розряду.

Випускник центру після закінчення навчання знатиме:асортимент, рецептури, технологію виготовлення високохудожніх, оригінальних, фігурних, національних тортів, тортів на замовлення; тістечок, наборів цукерок; правила і прийоми розроблення рецептур виробів з випечених, оздоблювальних напівфабрикатів; способи і прийоми художнього оздоблення виробів; правила експлуатації обладнання, інвентарю, інструментів, посуду тощо.

 Фахівець умітиме:виготовляти високохудожні, оригінальні, фігурні торти, торти
на замовлення, набори цукерок, морозиво, східні солодощі, тістечка за спеціально розробленими фірмовими рецептурами. Готувати та

оформлюватискладнофігурнітістовізаготовки. Здійснювати складне художнє оздоблення виробів. Складати малюнок з різних дрібних та середніх деталей. Готувати і перевіряти якість сировини,начинок, оздоблювальних напівфабрикатів і матеріалів. Підбирати оздоблювальні матеріали за кольором, формою, розмірами. Розробляти рецептури та технології виготовлення фірмових тортів та тістечок.

956738Навчальна майстерня «Кондитерський цех», що входить до структури кухні-лабораторії, укомплектована найновішим обладнанням. Тут є: секційномодульнівиробничі столи, столи з дерев’яним покриттям для різних видів тіста, холодильні шафа та вітрина, пекарська піч,розстоювальнашафа, універсальний прилад для кондитерського цеху. До послуг слухачів – велика кількість різноманітного інвентарю, форм для випічки, посуду та малої кухонної механізації. Для оформлення кондитерських виробів придбано кондитерський принтер, за допомогою якого можна надрукувати будь-який малюнок або фотографію на їстівний кондитерський папір.

До викладання залучені фахівці, що мають великий практичний досвід у виготовленні та оформленні кондитерських виробів. Під час навчання слухачі мають можливість використовувати інформаційно-пошукові комплекси бібліотеки, читального залу та мережу Інтернет.

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6491855
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1536
2853
4389
6466835
93383
69298
6491855

Ваш IP: 3.138.125.2
На сервері час : 2024-04-30 10:33:11
return_links(3); ?>