Коваль - професія для справжніх чоловіків


       pl 25.05.11 koval Професія «коваль ручного кування» є однією з найдавніших. Робота  коваля дуже мужня і вимагає хорошого здоров'я, витривалості та фізичної підготовки.

Протягом останніх років спостерігається значний попит на  ковалів.  Саме тому у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувається регулярне  формування груп за професією «коваль ручного кування»,  причому  слухачами є не лише безробітні Рівненської області, а й інших регіонів України. За період навчання слухачі опановують основи обробки металу, набувають навиків зварювання  та навчаються  виготовляти художні ковані вироби.

Днями у Гощанському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулася Державна кваліфікаційна атестація за професією „коваль ручного кування” (третій розряд).

 Група випускників у складі тринадцяти осіб навчалася більше шести місяців. Серед слухачів були представники Хмельницької, Львівської та Донецької областей. Ще двоє бажаючих навчались за власні кошти. Результати навчання не заставили себе чекати. Ще в період навчання слухачі  приймали участь в міжнародному фестивалі ковальського мистецтва «Металеве серце України 2014», де з гордістю демонстрували свої вироби. На іспиті почувалися впевненими і радісно ділились планами на майбутнє, адже в кожного в перспективі – гарантоване працевлаштування.

ковалі2– Ми готуємо не просто ковалів ручного кування, а майстрів художньої ковки, – розповів майстер виробничого навчання Рівненського ЦПТО ДСЗ Торуля С.М. – Навчальна програма враховує всі потреби ринку праці, і в результаті ми маємо фахівця своєї справи, майстра, який не лише  вміє виготовляти вироби з металу, а створює шедеври художньої ковки. Саме тому наш слухач Клімов М.О., який приїхав на навчання з Хмельниччини, посів третє місце на  фестивалі ковальського мистецтва  «Металеве серце України 2014»,  а слухач з Донеччини Марченко П.Ю. настільки вразив  своїми кваліфікаційними виробами комісію, що був нагороджений відзнакою «Кращий випускник ЦПТО ДСЗ».

 

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6490990
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
671
2853
3524
6466835
92518
69298
6490990

Ваш IP: 3.141.41.187
На сервері час : 2024-04-30 04:23:14
return_links(3); ?>