Хочеш бути адміністратором – стань ним.

DSC 0708Таку ціль перед собою поставили 8 безробітних з Рівненської, Волинської та Хмельницької областей, які вирішили опанувати професію адміністратора у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Базові знання для цього вони вже мали, адже більшість здобули вищу освіту. 

Навчання тривало 5 місяців. У ході навчання  слухачі також досконало опанували українське ділове мовлення та англійську мову  професійного спрямування. Значна увага приділялася  організації  обслуговуванню відвідувачів готелів та ресторанів, основам  професійної етики, психології  спілкуванню з людьми. Слухачі навчилися  оцінювати  емоційний стан клієнта, попереджувати конфліктні ситуації, забезпечувати роботу з ефективного та культурного обслуговування  відвідувачів.

Під час організації виробничої практики враховувався той факт, що  адміністратори можуть також працювати на підприємствах, що пропонують послуги в розміщенні та супутніх сервісах. Підприємствами, які займаються послугами розміщення, можуть бути готелі, мотелі; села, табори та будинки відпочинку; гостьові квартири і розміщення на дому.

Наші слухачі мали можливість ознайомитися з роботою готельно-ресторанних комплексів під час виробничих екскурсій та виробничої практики. Серед таких підприємств були знані в області готельно-ресторанні комплекси  як «Софія» та « Підкова»   ресторани «Спорт» та «Мармелад», готель «Україна».

12 вересня 2014 року відбулася державна кваліфікаційна атестація, на якій слухачі представили кваліфікаційні пробні роботи з питань психології та культури обслуговування  відвідувачів: «Конфлікти», «Прийом відвідувачів в готелі», «Культура спілкування» та інші.

Високо оцінили  набуті випускниками знання присутні на іспиті роботодавці, які представляли  готельно-ресторанний комплекс «Марлен», салон краси «Медцентр Яни Кравчук», салон краси «Наталія». До речі, директор  салону краси «Наталія»  Галина Іванівна Дмитрук запропонувала роботу Свінціцькій Ганні. Отримала пропозицію щодо працевлаштування  від Яни Кравчук і Альона  Ляховецька, а головний лікар клініки краси «Медлайф» Скорик Юлія Ростиславівна відзначила високий рівень підготовки слухачки Орендарчук Анастасії та запропонувала їй роботу адміністратора закладу.

Викладачі, які  брали активну участь у підготовці  даних фахівців, відмічають наявність у випускників  високих  професійно-ділових якостей: комунікабельність, організаторські навички, дисциплінованість та ініціативність. Тож впевнені, що вони зацікавлять роботодавців і швидко зможуть реалізувати набуті знання на практиці.До того ж кар'єрні можливості адміністратора великі, він може досягти керівних посад.

Випускники Рівненського ЦПТО ДСЗ  знають, що людина, яка пов’язує себе з  професією  адміністратора повинна постійно самовдосконалюватися, так як розвинена сфера туризму, може спричинити за собою зміну в сфері обслуговування і в технічній організації. Відповідно до економічного прогнозу туристичні підприємства розвиваються в швидких темпах і в найближчі роки значно зросте попит на працівників готелів та ресторанів. 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6490855
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
536
2853
3389
6466835
92383
69298
6490855

Ваш IP: 18.116.239.195
На сервері час : 2024-04-30 03:32:07
return_links(3); ?>