Кооперативні магазини на Костопільщині отримають кадрове поповнення

          Матимуть нових продавців магазини Костопільського районного споживчого товариства. У селах Трубиці, Тихе і Корчів’я незабаром стануть до роботи випускниці курсів, які було організовано у Костопільському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Ще кілька колишніх безробітних мають непогані перспективи працевлаштування у приватних торгових закладах. Під керівництвом досвідчених викладачів слухачки опановували премудрості професії, з якою люди стикаються чи не кожного дня.

           У програмі навчання – товарознавство продовольчих товарів, організація та технологія торговельних процесів, техніка і механізація торговельних розрахунків, основи бухгалтерського обліку.

         Продавець має знати асортимент товарів, класифікацію, характеристику, харчову цінність товарів, терміни зберігання; ознаки доброякісності товарів, види браку, відходів і порядок їх списання, правила розшифрування штрихового коду товару, порядок розрахунку із споживачами; правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів і посуду. Продавці вивчали правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

         Кваліфікований продавець повинен уміти приймати товари, забезпечувати зберігання товарів за кількістю та якістю, готувати товари до продажу, забезпечувати наявність відповідно оформлених цінників розміщувати і викладати товари за групами, видами, сортами з дотриманням правил товарного сусідства. Покупці цінують кваліфіковану консультацію продавця щодо властивостей, смакових особливостей, кулінарного призначення та харчової цінності товарів, пропозицію взаємозамінних і нових товарів, а також супутних товарів.

           Сучасний фахівець має упевнено працювати з касовим апаратом, розумітися на основах маркетингу, враховувати психологічні особливості обслуговування різних цільових груп покупців.

             Від кваліфікації і сумлінності продавця продовольчих товарів залежить не тільки задоволення побажань покупця, але й часом і його здоров’я. Тому, запрошуючи на курси майбутніх трудівників прилавка, націлюють їх на наполегливе навчання, постійне самовдосконалення, адже тільки за такої умови можна знайти місце роботи та закріпитися на ньому.

           Заступник голови правління з кадрів Костопільського РСТ Олена Ковальчук, яка була присутня на іспиті, побажала випускницям проявити себе сумлінними працівниками.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6510335
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
449
1819
2268
6487465
17575
94288
6510335

Ваш IP: 18.119.143.4
На сервері час : 2024-05-07 07:20:08
return_links(3); ?>