Майстер-класи для молоді з особливими потребами

   21 жовтDSCN1824-sня у Рівненському міському центрі зайнятості відбувся профорієнтаційний захід для молоді з особливими потребами «Ми віримо – ти можеш!». Такі зустрічі з вихованцями Рівненського навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина» та підопічними громадської організації «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін» відбуваються не вперше. Учасникам презентують різні види професійної діяльності, організовують екскурсії, проводять майстер-класи. Саме майстри Рівненського ЦПТО ДСЗ завжди організовують для молоді з особливими потребами цікаве знайомство з професіями, які можна здобути у навчальному закладі.

           Захід відкрили заступник директора Рівненського міського центру зайнятості Світлана Ротар та заступник директора РЦПТО ДСЗ з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко. Руслана Володимирівна провела коротку презентацію освітніх послуг центру і побажала присутнім цікавої подорожі у світ професій.

DSCN1825-s

Цього разу в одному із залів Рівненського міського центру зайнятості було розгорнуто дві імпровізовані майстерні. В одній юнаки та дівчата дізнавалися про професію кондитера і вчилися робити із солодкої мастики прикраси для тістечок, а в іншій – теж виготовляли прикраси, але вже із різнокольорових стрічок та клаптиків тканини.

Навколо завідувачки Костопільського навчального відділення Ірини Танасюк, котра розповідала про професію квіткарки та навчала прийомам виготовлення прикрас у техніці «канзаші», згуртувалися не тільки юні учасники, але і їхні мами. «Народження» квітки із звичайної стрічки стало для усіх маленьким  дивом.                

Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок зі своїми помічницями навчали виготовляти прикраси із солодкої кондитерсDSCF7929-sької мастики. Світлана Миколаївна розповіла про особливості роботи кондитера, матеріали, форми та інструменти, які застосовують, аби вироби були не тільки смачними, але й милували око. Скільки радісних емоцій викликав кожен зроблений листочок, кожна пелюсточка солодкої квітки! А потім усі вихованці з рук Руслани Бодренко та Світлани Рибачок отримали невеличкі сюрпризи-смаколики – тістечка, які можна було оздобити власноруч зробленою прикрасою з мастики.     

Вихователі центру «Особлива дитина» та голова ГО «Передзвін» Марія Косинська відзначають важливість таких профорієнтаційних заходів, доповнених практичними уроками та майстер-класами. Для своїх вихованців вони взяли також буклети і листівки про професії, яких навчають у Рівненському РЦПТО ДСЗ.

У навчальному закладі готові продовжувати знайомити молодь з особливими потребами із різноманітними робітничими професіями і уже наступного місяця запрошують на черговий майстер-клас.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6509825
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1758
3274
1758
6487465
17065
94288
6509825

Ваш IP: 3.135.219.166
На сервері час : 2024-05-06 22:22:55
return_links(3); ?>