Цікаві бізнес-ідеї хочуть розвивати колишні безробітні після курсів підприємців-початківців

      DSCF7982sОлександр Бовгиря із Здолбунова свій розвиток як професіонала бачить у сфері інформаційних технологій. Він навчався на факультеті прикладної математики та компютерно-інтегрованих систем Національного університету водного господарства та природокористування. Має досвід роботи за фахом інженера з компютерних систем та автоматики. Тому і вирішив започаткувати свій невеликий бізнес. За направленням центру зайнятості навчався на курсах підприємців-початківців у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. За словами Олександра, дуже важливо, що майбутнім підприємцям детально роз’яснюють організаційно-правові основи ведення бізнесу, знайомлять із системами оподаткування, допомагають визначити етапи організації власної справи і можливі джерела фінансування, розробити бізнес-план. Тема його бізнес-плану - «Роздрібна торгівля системами дистанційного визначення місця локації та надання послуг супутникового моніторингу транспорту». Олександр Богданович уже має деякі наробки щодо спеціальних програм і пристосувань та їх практичного застосування, формує портфель перших замовлень, продумує кроки становлення свого бізнесу. Він уже пройшов процедуру державної реєстрації як фізична особа-підприємець, а районний центр зайнятості незабаром виплатить одноразово усю належну допомогу по безробіттю. Молодий підприємець уже знає, на що витратить ці кошти, і з упевненістю дивиться у завтрашній день.

     Про музику і музичну освіту Наталія Скоропадська як людина небайдужа і закохана у власну професію може говорити годинами. Має чималий досвід роботи вчителем гри на фортепіано, розробила авторські прийоми навчання. Наталія Василівна вважає, що навчання має бути не нудною зубрьожкою та механічним виконанням програмних вправ, а захоплюючою подорожжю у світ музики, допомагати загальноестетичному розвитку людини. А ще вона вірить, що більшатиме і дорослих людей, котрі хочуть навчатися грі на фортепіано. Після поради фахівців Радивилівського районного центру зайнятості Наталія Скоропадська вирішила працювати на себе і пішла на курси «Підприємець-початківець» у Рівненський ЦПТО ДСЗ. Каже, що таке навчання дуже потрібне, адже тільки системні знання допоможуть уникнути багатьох помилок. Вона розробила та захистила бізнес-план «Надання послуг у сфері музичної освіти по класу фортепіано» і зараз проходить державну реєстрацію як суб’єкт підприємницької діяльності. Служба зайнятості надасть їй ще й фінансову допомогу, виплативши одноразово допомогу по безробіттю. DSCF7985s

   У Рівненському центрі профтехосвіти державної служби зайнятості сподіваються, що безробітні не тільки з Рівненщини, але й багатьох інших областей України, котрих навчають основам підприємництва, створять робочі місця не тільки для себе, але й стануть роботодавцями. А тоді РЦПТО ДСЗ знову може стати у пригоді, навчаючи кваліфікований персонал.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6498697
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3603
2334
11231
6466835
5937
94288
6498697

Ваш IP: 18.226.28.197
На сервері час : 2024-05-02 23:58:24
return_links(3); ?>