Стануть справжніми майстрами деревообробки

 ОЛЕКСАНДРІЯ425 листопада закінчила навчання чергова група слухачів, які здобули професію верстатника деревообробних верстатів. Під керівництвом майстра виробничого навчання Зеновія Крошного слухачі упродовж восьми місяців опановували технологію обробки деревини, працюючи на сучасних верстатах, якими обладнано навчальну майстерню в Олександрійському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Свої знання та уміння вони вдосконалювали під час виробничої практики на підприємствах Рівненщини.

Сучасні досягнення у галузі деревообробки дають змогу виготовляти все нові і нові вироби з деревини. Для цього застосовуються високопродуктивні верстати та лінії для збирання столярно-будівельних конструкцій. А для виконання цих робіт необхідні висококваліфіковані верстатники.

Верстатник деревообробних верстатів займається спеціалізованою обробкою деревини. Він виконує поздовжній та поперечний розкрій пиломатеріалів на однопильних верстатах; випилює деталі з деревини за розміткою на стрічкопиляльних верстатах; розкроює деревину та заготовки під кутом та за шаблоном на круглопиляльних верстатах; виконує свердління отворів у деталях на одношпиндельних свердлильних верстатах з механічною подачею; вибирає пази в деталях на свердлильно-пазувальних верстатах. Верстатник повинен уміти налагоджувати ці верстати,виконувати стругання деталей на фугувальних та рейсмусових верстатах, фрезерувальні роботи на фрезерних верстатах, виточування деталей різної складності.
         Виробниче навчання було організовано на належному рівні. На підприємствах майбутнім верстатникам надали робочі місця, і вони працювали на верстатах різного призначення, виконували різноманітні операції з обробки деревини та виготовлення столярних виробів: віконних та дверних блоків, журнальних столиків, погонажних виробів, корпусних меблів.

Двом слухачам після закінчення навчання запропоновано працевлаштування на тих підприємствах, де вони проходили виробничу практику, інші випускники теж мають добрі шанси на постійні місця праці.

Державна кваліфікаційна атестація пройшла успішно, слухачі показали хороші теоретичні знання, а також на високому рівні виконали пробні кваліфікаційні вироби. Заступник директора РЦПТО ДСЗ з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко вручила випускникам свідоцтва про присвоєння кваліфікаційного розряду та побажала стати справжніми професіоналами і твердо стояти на ногах у своєму житті.

Якість навчання та оснащення навчальних майстерень оцінили й роботодавці, яких запросили на засідання консультативної ради Рівненського ЦПТО ДСЗ з професій «Столяр будівельний», «Верстатник деревообробних верстатів», «Комплектувальник меблів». Головний інженер ДП «Рівненське лісове господарство» Євген Гриб, працівник маркетингової служби ТОВ «УСКАДА-М» Олег Подолян, приватний підприємець Віктор Матков взяли участь у проведенні державної кваліфікаційної атестації у групі верстатників деревообробних верстатів, ознайомилися зі змістом навчальних планів та програм, матеріально-технічною базою відділення, висловили низку пропозицій, зокрема, щодо вдосконалення матеріальної бази для навчання комплектувальників меблів.

У Рівненському ЦПТО ДСЗ велику увагу приділяють навчанню робітників у сфері деревообробки, оскільки ця галузь на Рівненщині завжди була серед пріоритетних.

                                                                                                                

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6498934
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
235
3605
11468
6466835
6174
94288
6498934

Ваш IP: 3.19.27.178
На сервері час : 2024-05-03 01:39:22
return_links(3); ?>