Косметики мають хороші перспективи працевлаштування

     косметики-DSCF8193і  2 грудня успішно закінчила навчання група слухачок, які опановували у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості професію косметика. Такі фахівці зараз нарозхват, адже відкриваються нові салони і центри краси, косметичні кабінети. До навчання слухачки із Рівненської, Закарпатської та Чернівецької областей уже отримали базову медичну освіту, а дехто – ще й вищу педагогічну.

     Упродовж шести місяців дівчата здобували уміння робити різноманітні косметичні процедури (масаж, епіляція, макіяж, нанесення масок тощо), зокрема, й за допомогою апаратних методик. Слухачки вивчали основи анатомії та фізіології людини; будову та властивості шкіри; правила, засоби, прийоми виконання робіт; будову та правила експлуатації обладнання та інструментів; види матеріалів, препаратів, їх призначення та норми витрат; правила санітарії та гігієни; правила обслуговування відвідувачів та надання першої медичної допомоги.

     Важливим етапом навчання була виробнича практика, яка передбачала знайомство з діяльністю провідних рівненських косметичних салонів та центрів, вивчення системи обслуговування клієнтів, набуття практичних умінь виконання косметичних процедур та спілкування з відвідувачами. Схвально оцінила знання та практичні навики багатьох випускниць власниця і керівник відомого у Рівному медцентру, лікар дерматолог-косметолог Яна Кравчук. Вона докладає чимало зусиль до навчання, по-материнськи опікується майбутніми косметиками.

     Майстер виробничого навчання Ірина Максимів, яка, до речі, була випускницею першої групи косметиків РЦПТО ДСЗ, а тепер сама проводить заняття та передає свій практичний досвід слухачкам курсів, відзначила згуртованість групи та бажання дівчат навчатися новій професії. До створення сприятливої атмосфери доклала чимало зусиль і староста групи Євгенія Самсон, яка навчалася за власні кошти.

     З випускницями після підсумкового іспиту провели бесіду й представники роботодавців – новоствореного центру здоров’я та краси, що незабаром розпочне свою діяльність у мікрорайоні «Північний» у Рівному, і салону краси «Наталія». Випускниці із Закарпаття Марина Жубинська та із Чернівців Оксана Руміга, які уже мають реальні місця працевлаштування, задоволені навчанням та умовами проживання у Рівному і радитимуть своїм землячкам здобувати професію у РЦПТО ДСЗ.

     У навчальному закладі сподіваються, що усі випускниці закріпляться на своїх робочих місцях та матимуть успішну професійну карєру.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6486691
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
351
6681
19855
6436083
88219
69298
6486691

Ваш IP: 3.145.156.27
На сервері час : 2024-04-28 10:24:40
return_links(3); ?>