Професійне навчання – в центрі уваги

      сем1DSCF8585У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості у рамках дводенного семінару «Актуальні питання діяльності базових центрів зайнятості в сучасних соціально-економічних умовах» побували директори базових центрів зайнятості Рівненщини, начальники відділів та керівники обласного центру зайнятості.

       Темами обговорення були вдосконалення організації професійного навчання безробітних громадян та підвищення його ефективності, поглиблення взаємодії із роботодавцями, забезпечення потреби підприємств готельно-ресторанної сфери та агропромислового комплексу у кваліфікованих працівниках. Про це йшлося у виступах директора обласного центру зайнятості Івана Ткачука, заступника директора, технолога-організатора Тетяни Новорок, директора РЦПТО ДСЗ Олександра Калюха, начальника відділу організації профнавчання Михайла Лайтера, заступника начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Наталії Рудої.

       Олександр Калюх поінформував присутніх, що упродовж січня-листопада 2014 року у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проходили навчання за професіями 1433 слухачі, підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення 4233 слухачі, направлені базовими центрами зайнятості області. Ще 2746 слухачів навчалися в РЦПТО ДСЗ за спрямуванням центрів зайнятості 17 областей України. Збільшилася цьогоріч й чисельність слухачів, які навчалися власним коштом та за кошти підприємств. Олександр Калюх звернув увагу присутніх на окремі проблемні питання взаємодії навчального закладу з базовими центрами зайнятості, запропонував шляхи вдосконалення організації навчання вимушених переселенців, інвалідів, дітей-сиріт, проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів з метою залучення молоді та незайнятих громадян до професійного навчання у РЦПТО ДСЗ.

     сем3DSCF8478Увазі учасників семінару було запропоновано калейдоскоп-презентацію професій, за якими здійснюється навчання у навчально-виробничому комплексі РЦПТО ДСЗ. Відбулися майстер-класи та покази-демонстрації з використанням сучасних виробничих технологій у навчальному процесі за усім спектром професій (кондитер, офіціант, бармен, перукар, косметик, манікюрник, адміністратор, кухар).

     Присутні були у захопленні від влаштованого шоу, під час якого відбувся конкурс образів-моделей різних стилів та часів. сем2DSCF8447

До їх створення доклали зусиль слухачі, котрі уже незабаром стануть кравцями, перукарями, манікюрниками. Учасники семінару стали членами своєрідного журі, яке голосуванням визначило кращі образи. У підсумку перемогу здобув образ, створений слухачками Вітою Князь та Олесею Волян, котрі отримали пам’ятну відзнаку. cемDSCF8459s1

     А ще був показ комплексу послуг, які можна отримати у навчально-виробничому комплексі. Щоб унаочнити ці можливості, організатори показали, як для моделі - «сірої офісної миші» - можна створити образ сучасної, вишуканої, доглянутої жінки. Процес цього перетворення, послідовність процедур та технології, які застосовувалися, проілюструвало слайд-шоу. Над образом моделі вдало попрацювали майстри виробничого навчання Анна Зотік та Ірина Максимів. Оплески присутніх та захоплені коментарі були кращою оцінкою творчого підходу до роботи.

     Вразили учасників семінару своєю майстерністю кухарі, кондитери, офіціанти й, звичайно, бармени, які демонстрували мистецтво фаєр- та флейрінг-шоу.

     Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук висловив подяку майстрам, слухачам та керівництву РЦПТО ДСЗ за вдало організовану презентацію. Адже директори наочно переконалися у можливостях підготовки висококваліфікованих працівників і тепер ще переконливіше зможуть пропагувати роботодавцям та безробітним професійне навчання саме у центрі профтехосвіти.

     Також учасники семінару ознайомилися з оновленою матеріально-технічною базою з підготовки робітників для сільського господарства, сфери автомобільного транспорту, дерево- та металообробки в Олександрійському відділенні РЦПТО ДСЗ.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508194
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
127
3274
127
6487465
15434
94288
6508194

Ваш IP: 18.217.108.11
На сервері час : 2024-05-06 01:31:18
return_links(3); ?>