На педраді основну увагу приділили співпраці із роботодавцями

      26 грудня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулося засідання педагогічної ради. Серед питань, які обговорювалися, - співпраця РЦПТО ДСЗ з роботодавцями регіону, підготовка та проведення огляду кабінетів, лабораторій і майстерень, звіт завідувача Костопільського навчального відділення про роботу у 2014 році та інші.

     Заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко проаналізувала здобутки та проблемні питання співпраці навчального закладу із роботодавцями, підкреслила вагому роль роботи Дорадчого комітету як стратегічного органу управління навчальним закладом та консультативних рад, які працюють за напрями деревообробки, швейної галузі,   готельно-ресторанної справи та ІТ-сфери.

      Eлектронний банк даних налічує понад 900 підприємств, установ, організацій з якими співпрацює Рівненський ЦПТО ДСЗ. Розширення кола підприємств та організацій, на базах яких слухачі проходять виробниче навчання та практику, зростання кількості прямих звернень роботодавців до Рівненського ЦПТО ДСЗ з метою професійного навчання робітників свідчить про значне покращення співпраці та взаємодії навчального закладу з роботодавцями, відчутне зростання рівня підтримки центру з боку замовників робітничих кадрів. Результатом тісної співпраці центру з роботодавцями є подальше працевлаштування слухачів після закінчення навчання на місцях проходження ними виробничої практики. Руслана Володимирівна зазначила також, що жодна кваліфікаційна атестація не проходить без участі роботодавців.

     Із 12 підприємствами Рівненщини укладені угоди про співпрацю, які передбачають надання місць для виробничого навчання, проходження виробничої практики, ознайомлення з матеріально-технічним забезпеченням підприємств та сприяння у працевлаштуванні випускників РЦПТО ДСЗ. Серед надійних партнерів - ПСП «Горинь», Інститут сільського господарства Західного Полісся НААН України, ВАТ «Агроресурс», ВАТ «Рівнесільмаш», ТОВ «Рівнебудтандем», ЗАТ «Вільха», салон побутових послуг «Модік», ательє «Шарм», розважальний комплекс «Підкова» та інші. На цих підприємствах також відбувається стажування майстрів виробничого навчання Рівненського ЦПТО ДСЗ.

     Активно впроваджуються і нові форми роботи із роботодавцями. Показали свою ефективність семінари-презентації з майстер-класами для роботодавців окремих галузей, приміром для керівників агропромислового комплексу регіону і фермерських господарств, роботодавців сфери торгівлі та сфери послуг, ресторанного бізнесу. Ось і нещодавно великий резонанс мав проведений в Олександрійському навчальному відділенні Тиждень професій сільськогосподарської галузі, під час якого відбулися семінар-презентація «Можливості державної служби зайнятості щодо забезпечення потреби роботодавців агропромислового комплексу області у кваліфікованих кадрах», конкурси фахової майстерності серед слухачів та майстрів виробничого навчання, День відкритих дверей для фермерських родин.

     Навчальний заклад продовжує налагодження нових продуктивні зв’язків у співпраці не лише з роботодавцями Рівненщини, а й сусідніх областей.

     Ірина Танасюк, завідувач Костопільського навчального відділення, поінформувала про роботу у 2014 році, розповіла про навчання за замовленнями роботодавців, взаємодію з базовими центрами зайнятості.

     На важливості належного оснащення навчальних кабінетів, лабораторій та майстерень для якісної організації навчального процесу зупинилася заступник директора з навчальної роботи Людмила Абрамова. Вона поінформувала про проведення огляду та критерії оцінки.

     Підсумовуючи обговорення, директор Рівненського ЦПТО ДСЗ Олександр Калюх зупинився на проблемних питаннях і шляхах їх вирішення, висловив критичні зауваження та відзначив хорошу роботу працівників.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508717
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
650
3274
650
6487465
15957
94288
6508717

Ваш IP: 18.217.144.32
На сервері час : 2024-05-06 10:27:59
return_links(3); ?>