Майже 9 тисяч слухачів з різних регіонів України навчалися минулого року у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

       У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  протягом 2014 року проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 8904 слухачі (на 2,9 відсотка більше ніж у 2013 році). Слухачі опановували 56 робітничих професій, проходили перепідготовку за 22 професіями, підвищували кваліфікацію – за 10 професіями. Окрім цього, підвищення кваліфікації за компетенціями здійснювалось на короткотермінових курсах цільового призначення за майже сотнею різних навчальних планів та програм, які були розроблені на замовлення і за участю роботодавців.

     Серед слухачів, які навчалися минулого року у РЦПТО ДСЗ, - 5869 осіб – жителі Рівненської області, 2911 осіб – слухачі із 17 інших областей України. Найбільше слухачів було із Чернігівської, Волинської, Хмельницької, Запорізької, Тернопільської та Київської областей. Крім безробітних, направлених на навчання центрами зайнятості, частина слухачів навчалися за власні кошти чи кошти роботодавців.

       Серед найбільш популярних і затребуваних професій та напрямів підвищення кваліфікації – професії ІТ-сфери, кравець, перукар (перукар-модельєр), манікюрник, кухар, робітник фермерського господарства, водій, продавець, кондитер, бармен, адміністратор, «Комп’ютеризований бухгалтерський облік «1С: Підприємство – Бухгалтерія для України 8.2», «Практичний web-дизайн: проектування, створення та супроводження web-вузла». Організовувалось навчання за трьома укрупненими професіями: робітник фермерського господарства, майстер ресторанного обслуговування, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення. Рівень працевлаштування випускників РЦПТО ДСЗ з Рівненської області становить 83 відсотки.

     Велику увагу у Рівненському ЦПТО ДСЗ приділяють навчанню безробітних основам підприємництва. Короткотермінові курси із захистом бізнес-планів пройшли 2202 слухачі, з них 52 відсотки – безробітні з інших областей.

     Серед пріоритетів навчального закладу - впровадження інноваційних форм та методів навчання, сучасних виробничих технологій в навчально-виробничий процес. Наприклад, з цією метою було проведено апробацію платформ дистанційного навчання «Moodle» та «Віртуальний університет», розроблено низку курсів для такої форми навчання. Підготовлено навчальні плани та програми двох перспективних та затребуваних на ринку праці курсів підвищення кваліфікації в ІТ-сфері: «Анімація в середовищі Unity 3D» та «Створення додатків в середовищі Unity 3D на C#», навчання за якими здійснюється на сучасній матеріально-технічній базі. Програма курсу «Комп’ютеризований бухгалтерський облік 1С:Підприємство – Бухгалтерія для України 8.2» поповнилась вивченням програм інформаційно-правового забезпечення «ЛІГА: ЗАКОН «Головний бухгалтер ПРОФ», «Бухгалтерський розУмний Модуль» (БУМ).

     При навчанні кваліфікованих робітників за різними професіями використовується новітнє обладнання та інструменти, програмні засоби навчання, проводяться майстер-класи, зокрема, й за участю іноземних фахівців.

     Важливим засобом поєднання теоретичного навчання і відпрацювання практичних навиків слухачів є діяльність у структурі РЦПТО ДСЗ навчальних господарств. Одне з них (у с. Олександрія Рівненського району) допомагає здійснювати підготовку кваліфікованих робітників для сільського господарства, а навчальне господарство «Тандем+» (у м. Рівне на вул. Підкови, 17-а) використовуватиметься у підготовці працівників для готельно- ресторанного бізнесу.

     Поповнився банк даних підприємств, установ та організацій, що надають робочі місця для проходження слухачами РЦПТО ДСЗ виробничого навчання та практики, - у ньому тепер понад 1000 роботодавців. Роботодавці очолюють кваліфікаційні комісії, оцінюють підсумкові роботи і проекти, надають пропозиції щодо вдосконалення навчальних планів та програм, використання новітнього обладнання і технологій, через Дорадчий комітет беруть участь в управлінні навчальним закладом та стратегічному плануванні його діяльності. Це свідчить про відчутне зростання рівня підтримки центру з боку замовників робітничих кадрів.

     У 2015 році Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості планує охопити навчанням 7550 слухачів, ліцензувати дві нові професії (рибовод і робітник зеленого будівництва), вдосконалювати оснащення навчального процесу, форми і технології професійного навчання для якісного забезпечення роботодавців кваліфікованим персоналом.

    

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6515009
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
658
4465
6942
6487465
22249
94288
6515009

Ваш IP: 3.22.100.180
На сервері час : 2024-05-08 03:29:34
return_links(3); ?>