Хочеш стати потрібним роботодавцю – здобувай професію верстатника чи токаря

      У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості продовжується формування навчальних груп за професіями «верстатник деревообробних верстатів» та «токар». Ці професії завжди були і є потрібними на виробництві, а справжніх професіоналів цінують роботодавці.

     верстатникLX5D1472іВерстатник деревообробних верстатів – фахівець, який займається спеціалізованою обробкою деревини. Сучасні досягнення у галузі деревообробки дають змогу виготовляти нові види виробів. У виробництво впроваджуються новітні верстати для обробки деревини та лінії збирання столярно-будівельних конструкцій. А для виконання цих робіт необхідні висококваліфіковані робітники. Ця професія є однією з найбільш затребуваних в нашій області, адже на Рівненщині працює чимало деревообробних підприємств. Саме тому роботодавцям потрібен працівник, який буде вміти працювати на сучасних верстатах.

     В Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ створено хорошу матеріально-технічну базу для підготовки верстатників деревообробних верстатів. Особливістю навчання є те, що слухачі тут мають можливість ознайомитися із повним циклом переробки деревини, а для підвищення ефективності підготовки робітників створено консультативну раду, до якої увійшли роботодавці-представники провідних деревообробних підприємств. Професія верстатника деревообробних верстатів була пілотною в українсько-канадському проекті, що дало змогу отримати новітнє обладнання фірм «Metabo», «Jet», «Makita», «Bosh». Отож слухачі відпрацьовують професійні навички на такому рівні, щоб, прийшовши до роботодавця, відразу приступити до виконання технологічних операцій.

     Навчання триває 8,1 місяця, орієнтовний початок занять – 3 лютого.

   токарLX5D9315іТокар - найбільш поширена професія у сфері механічної обробки металів та інших матеріалів, представники якої працюють в усіх галузях господарського комплексу: механічних, ремонтно-механічних, інструментальних цехах різних галузей господарства, в майстернях у сільському господарстві, будівництві, сфері побуту.Сучасна токарна справа розвивається у тісному зв'язку з науково-технічним прогресом. З кожним роком впроваджуються у виробництво високоякісні різці з нових матеріалів і сплавів, удосконалюється їх конструкція і геометрія, створюються нові автоматичні лінії, верстати з числовим і програмним управлінням. За назвами верстатів визначаються і токарні спеціальності: карусельник, револьверник, розточник, напівавтоматник. Кваліфікованих спеціалістів, які опанували всі види токарних робіт, називають токарями-універсалами. Токар повинен розбиратися у кресленнях, технологічних картах, знати устрій, наладку і способи перевірки верстатів на точність, геометрію ріжучого інструменту, правила його заточування. Значну частину робочого часу займають контрольно-вимірювальні операції, завдяки яким токар контролює хід виробничого процесу і якість продукції.

     Парк сучасних металообробних верстатів, зокрема й з програмним керуванням, обладнані навчальні майстерні, використання сучасних інформаційних технологій дозволяють підготувати в Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ висококваліфікованих робітників.

     Навчання триває 8,3 місяця, орієнтовний початок занять – 3 лютого.

     Запрошуємо на навчання!

     За додатковою інформацією звертайтеся до найближчого центру зайнятості або безпосередньо у Рівненський ЦПТО ДСЗ (м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. (0362) 68-37-95, cpto@cpto.rv.ua).

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6509162
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1095
3274
1095
6487465
16402
94288
6509162

Ваш IP: 3.19.211.134
На сервері час : 2024-05-06 16:25:19
return_links(3); ?>