Подяку від волонтерів отримали працівники служби зайнятості і безробітні

   вподяка ДАР-03.03.15Подяку отримав Рівненський обласний центр зайнятості від волонтерського батальйону ДАР за активну громадянську позицію, внесок у підтримку Збройних Сил України та рівненських військовослужбовців. Це особливо дорога і почесна відзнака, адже ДАР – "Допомога армії – Рівне" є потужним координатором волонтерських рухів Рівненщини і об’єднує благородною метою тисячі громадян.

     Вручив подяку директору обласного центру зайнятості Івану Ткачуку керівник мобільної групи ДАРу Олександр Федорчук. Він наголосив, що допомога, яку надає обласна служба зайнятості, є різноплановою і дуже своєчасною.

     – Керівництво служби зайнятості та й усі працівники звертаються з власними ініціативами, дуже оперативно відгукуються на запити, які диктує ситуація, та активно беруть участь у волонтерській справі, – каже Олександр.

     Тісна співпраця обласної служби зайнятості з волонтерськими організаціями триває вже доволі давно. Кожен структурний підрозділ служби надає посильну допомогу. Ще восени у Гощанському навчальному відділенні центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості вирішили виготовляти для вояків буржуйки.

     Завідувач відділення Микола Корчевний розповідає, що через районну газету звернулися до жителів, аби зібрати старі газові балони. З цих балонів, яких набралося до півсотні, майстри і безробітні, котрі навчаються на курсах ковальської майстерності, почали робити буржуйки. Зробили й велику буржуйку за спецзамовленням, сотні столярних скоб та інших необхідних у спорудженні речей. Також за ініціативи працівників зібрали понад 15 тисяч гривень, на які придбали два бронежилети, комплект спорядження для вояка, рації.

     Буржуйки виготовляють і в Олександрійському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ. Окрім цього, тут тісно співпрацюють і за продовольчим напрямом. На базі відділення є можливість зберігати в підвалах продукти, тож волонтери привозять зібрану картоплю і консервацію. Завідувач відділення Олександр Сидорець регулярно допомагає в перевезенні цього продовольчого вантажу, зокрема, на військовий полігон.

     Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук підкреслює, що волонтерським рухом об’єднані і працівники, і безробітні, які навчаються різним професіям. Майбутні швачки і кравчині, які здобувають ці професії за направленням центрів зайнятості, у зимовий період пошили для вояків десятки маскувальних халатів. Кухарі, які навчаються на базі Рівненського відділення, вже зробили понад 1т 200 кг корейської моркви для вітамінного раціону військовослужбовців.

   В обласній службі зайнятості переконані, що тільки у взаємодопомозі можна подолати важку для держави годину. Особливої підтримки нині потребують і переселенці, тож працівники центрів зайнятості допомагають їм не лише пошуком роботи, а й усіма можливими способами. Наприклад, нині налагоджується системна праця з надання психологічної підтримки тих, хто розпочинає на теренах Рівненщини життя з нової сторінки.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6505900
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1107
2945
18434
6466835
13140
94288
6505900

Ваш IP: 3.17.23.130
На сервері час : 2024-05-05 05:52:49
return_links(3); ?>