Планують розпочати свій бізнес

      іпавленкоDSCF8930У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся черговий захист бізнес-планів випускників курсів «Підприємець-початківець». Безробітні планують за допомогою служби зайнятості втілити свої бізнес-ідеї і розпочати працювати на себе, а з часом, можливо, й стати роботодавцями

     Приміром, Михайло Семещук з Рівненського району має уже десятирічний досвід роботи у деревообробній галузі, створив власну базу для виготовлення столярних виробів. Основний асортимент – вікна та двері. Розуміючи важливість рекламної складової, уже підготував буклети, поширює інформацію про свої послуги в інтернеті.

     іТітарчукDSCF8928Сергій Тітарчук, направлений на навчання Здолбунівським районним центром зайнятості, менеджер-економіст за освітою, свій бізнес хоче розвивати у сфері торгівлі, зосередивши основну увагу на продукції вітчизняних виробників. Зокрема, уже вивчав можливості торгівлі одягом, виготовленим на Рівненському льонокомбінаті. Виплачену одноразово допомогу по безробіттю планує витратити на оренду приміщення для спеціалізованого магазину, закупівлю манекенів та іншого устаткування.

     Про своє захоплення, яке хоче перетворити у бізнес, Валерій Павленко із Здолбунова може говорити годинами. Інженер-будівельник знає усе не тільки за своєю професією, але й про розведення та утримання шиншил. Уже знає, як і де облаштовуватиме приміщення, де закуповуватиме корми, а ще вивчав можливості партнерської співпраці зі спеціалізованими підприємствами та Асоціацією шиншиловодів України.

     іПалюшкоDSCF8937Україна та українці потребують енергоощадних технологій. Саме у цій галузі розпочинатиме свою справу Ігор Палюшко. Тема його бізнес-плану – «Використання геліосистем для підготовки гарячої води». Ігор Євгенович ознайомився із ринком таких технологій і вибрав оптимальний напрям своєї роботи. Планує робити розрахунки потреб кожного споживача, придбавати комплектуючі, збирати геліосистеми, здійснювати монтаж та сервісне обслуговування.

     Свій досвід роботи у торгівлі хоче використати, започатковуючи власну справу, Алла Процюк. У селі Біла Криниця Рівненського району вона хоче відкрити фреш-бар. Знає надійних постачальників кондитерських смаколиків, які теж пропонуватиме споживачам. іПроцюкDSCF8932

     ігелешкоDSCF8935

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Роман Гелешко розвиватиме сімейний бізнес з виготовлення металевих різноманітних виробів, які потрібні при будівництві та облаштуванні приватних садиб. Роман Анатолійович має дві вищі освіти – економічну та педагогічну, отож уже прорахував найвигідніші засоби реклами, можливих постачальників металу, використовуватиме у роботі устаткування для зварювання та гнуття деталей.

     Останнім часом здобули широку популярність інтернет-магазини вишиванок. Попит на вишиті національними візерунками сорочки не зменшується. От і Володимир Пасічнюк захопився цією ідеєю. У його планах є й створення невеликого виробництва вишиваних речей для чоловіків, жінок і дітей.

     Інші слухачі темами своїх бізнес-планів обрали надання послуг з пошиття штор та гардин, обробітку землі, пасажирських перевезень, торгівлю взуттям, квітами та ін.

     Викладач Ольга Дробязко, яка допомагала безробітним опанувати бізнес-планування, побажала випускникам курсів бути цілеспрямованими, наполегливими, готовими до сприйняття нового, аби стати успішними підприємцями.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6499281
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
582
3605
11815
6466835
6521
94288
6499281

Ваш IP: 18.218.55.14
На сервері час : 2024-05-03 07:05:01
return_links(3); ?>