Роботодавці активно співпрацюють з навчальним закладом служби зайнятості

 русл роботDSCF9233У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості велику увагу приділяють співпраці із роботодавцями. Використовують для активізації взаємодії різноманітні форми роботи і прислухаються до рекомендацій замовників кваліфікованих кадрів.

Ось і нещодавно у засіданні консультативної ради за професіями швейної галузі взяло участь чимало роботодавців: Г. Кравчук, О. Вавровська, Н. Крока, Р. Данилюк, Н. Сарницька, Ж. Мартинюк та інші.

Присутні обговорили сучасні тенденції швейної галузі, висловили пропозиції щодо внесення змін у робочі навчальні програми за професіями «кравець» та «швачка», запропонували навчити слухачів виготовляти бальні плаття, корсетні вироби та купальники. Фахівців, які вміють шити такі вироби, дуже мало, а тому є ймовірність зайняти цю нішу на ринку праці кваліфікованим кравцям та швачкам.

консрадаDSCF9143Для цього необхідно внести зміни в робочі навчальні програми. Присутні роботодавці запропонували слухачам центру робочі місця для проходження виробничої практики та працевлаштування після закінчення навчання.

Випускники групи кравців, котрі цього дня складали кваліфікаційний іспит, продемонстрували свої вироби, які вони пошили впродовж навчання у РЦПТО ДСЗ. Роботодавці схвально оцінили роботи слухачів та висловили слова подяки викладачам і майстрам виробничого навчання.

Для того, щоб розширити коло партнерів, для роботодавців у співпраці із базовими центрами зайнятості організовують екскурсії у навчальних відділеннях. За словами заступника директора з навчально-виробничої роботи Руслани Бодренко, така форма дуже ефективна, адже роботодавці бачать, на якому устаткуванні вчаться слухачі і які матеріали уміють застосовувати, знайомляться з навчальними програмами, викладачами і майстрами виробничого навчання, розповідають про свої кадрові потреби та висловлюють побажання щодо потенційних працівників.

русл шантальDSCF9226До прикладу, днями у навчально-виробничому комплексі з підготовки працівників для сфери туризму, готельного господарства і ресторанної справи побувала група керівників та адміністраторів рівненських салонів краси. Їх запросили на екскурсію працівники відділу взаємодії з роботодавцями Рівненського міського центру зайнятості. Руслана Бодренко провела для гостей екскурсію навчальними майстернями, детально розповіла про організацію навчального процесу, систему взаємодії з роботодавцями для проведення виробничої практики, можливості підбору працівників з числа випускників РЦПТО ДСЗ та підготовки і підвищення кадрів за конкретними замовленнями, акцентувала увагу на перевагах співпраці з навчальним закладом служби зайнятості.

В арсеналі фахівців РЦПТО ДСЗ й інші форми співпраці з роботодавцями задля ефективного працевлаштування випускників.

Шановні роботодавці! На ваше замовлення підготуємо необхідних вам кваліфікованих робітників, підвищимо кваліфікацію вашого персоналу, надамо можливість підібрати потенційних працівників під час іспитів чи взяти на практику слухачів, аби на виробництві оцінити їхні професійні якості.

Ми можемо провести навчання ваших працівників, незалежно від місця розташування підприємства чи фірми, без відриву від виробництва, у період вимушеного простою, з урахуванням особливостей роботи вашого підприємства, використанням дистанційних форм проведення занять.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6535483
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2562
3016
2562
6508066
42723
94288
6535483

Ваш IP: 3.145.201.17
На сервері час : 2024-05-13 17:02:47
return_links(3); ?>