Сходинки кар’єри Олени Шостак: здобуття професії – підвищення кваліфікації - відкриття власної справи

    Шостак ДубноНа шляху до власного бізнесу Олені Шостак з Дубна довелося долати чимало труднощів, але вона цілеспрямовано підвищувала свою майстерність, здобувала практичний досвід. Ситуації, які багато хто сприймає як удар долі, для жінки стали можливістю реалізувати свою мрію – відкрити власне ательє з пошиття і ремонту одягу.

   Вперше Олена звернулася в службу зайнятості у 2003 році після закінчення технікуму. Роботи за одержаною спеціальністю не було, тому дівчина вирішила опанувати професію, яка їй подобалася ще зі школи. За направленням Дубенського міськрайонного центру зайнятості вона здобула у Дубенському міжшкільному навчально-виробничомукомбінаті професію кравця. Після курсів працювала на ДП «Веснянка» КП фірми «Слов’янка».

     У 2012 році Олені довелося звернутися до служби зайнятості вдруге. Вона вирішила вдосконалюватися в обраній галузі, отримала професію закрійника в Рівненському ЦПТО ДСЗ. На навчанні жінка досконало опанувала машинну вишивку, що допомогло створювати оригінальні та красиві речі.

   Працювала у місцевого підприємця. Задоволені клієнти рекомендували майстриню своїм знайомим, вибудувалася хороша репутація професіонала. Але обставини склалися так, що довелося знову звернутися до центру зайнятості. Олена вирішила скористатися допомогою служби зайнятості у відкритті власної справи.

     У січні 2015 року Олена Шостак навчалася у РЦПТО ДСЗ на курсах «Підприємець-початківець», розробила і захистила бізнес-план з надання послуг з виготовлення одягу й аксесуарів. Зареєструвалася як приватний підприємець   і задоволена, що з допомогою служби зайнятості здійснила свою мрію.

     «Досвід показує, – говорить жінка, – що люди завжди будуть звертатися за послугами з пошиття і ремонту одягу. В кожного свої смаки і побажання: одні хочуть пошити оригінальні речі, іншим потрібно підігнати речі по фігурі, також завжди потрібний дрібний ремонт. Крім того, швейне ательє є не просто місцем, де шиють і ремонтують одяг. Це ще й майстерня художника, де він приймає своїх клієнтів і втілює їхні мрії. Справжній майстер ніколи не задовольняється одним видом творчості. Він готовий запропонувати своїм клієнтам різноманітні послуги – не тільки пошив одягу на замовлення, а й його оздоблення, а ще якісну реконструкцію старих речей».

За матеріалами Дубенського міськрайонного центру зайнятості

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6535927
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3006
3016
3006
6508066
43167
94288
6535927

Ваш IP: 18.222.95.7
На сервері час : 2024-05-13 23:04:17
return_links(3); ?>