Комплексний захід за участю роботодавців провели 27 квітня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. У навчальному ресторані зібралися керівники та фахівці, які представляють сферу готельного обслуговування та ресторанного господарства: Оксана Лавська (готель «OptimaРівне»), Аліса Хагенбрух (виїзна ресторація «Кульбаба»), Віктор Цвик (виробництво ТОВ «НОВУС Україна»), Микола Чайка (кава-бар «Брауні»), Олена Богданець та Ольга Федорук (кафе-бар «Ольга»), Сергій Мулик (кафе-бар «Глобус»), Марія Терещук (кафе «Базікало», випускниця РЦПТО ДСЗ).
Спочатку роботодавцям запропонували аукціон-презентацію майбутніх барменів. За словами заступника директора з навчально-виробничої роботи Руслани Бодренко, таку форму роботи у РЦПТО ДСЗ впровадили більше року тому з метою поліпшення організації проходження слухачами виробничої практики та розширення кола партнерів. Підопічні майстра виробничого навчання Анатолія Шолодька коротко розповіли про себе та продемонстрували свої практичні уміння, приготувавши коктейлі. Роботодавці цікавилися рецептами, запитували про трудовий досвід, перспективи працевлаштування і мали змогу провести співбесіду із слухачами.
А потім розпочалася державна кваліфікаційна атестація групи кондитерів. Навчалися у цій групі безробітні із Рівного, Острозького, Демидівського, Здолбунівського, Корецького, Костопільського, Радивилівського, Рівненського, Рокитнівського районів Рівненщини, а також Славутського та Дунаєвецького районів Хмельницької області. Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок, яка ретельно підготувала цей своєрідний конкурс фахової майстерності, теж хвилювалася разом із своїми слухачами. Випускники представили свої солодкі кваліфікаційні вироби, розповіли про технологію виготовлення та запропонували роботодавцям їх продегустувати.
А посмакувати тут було чим! Оригінальні тістечка, торти, короваї, інші солодкі десерти дивували смаком, оформленням, використанням різноманітних технологій. Відчувалися також старанність, любов до професії і прагнення зацікавити роботодавців своїми уміннями.
Руслана Бодренко вручила кваліфікаційні свідоцтва та побажала випускникам стати справжніми «майстрами солодких справ», приносити людям радість і насолоду своїми витворами. Дехто з випускників уже відразу приступить до роботи, зокрема й у тих закладах, де вони проходили практику.
Присутні на іспиті роботодавці активно спілкувалися з кондитерами, запрошуючи на роботу, розповідали їм про особливості свого виробництва, систему оплати праці, вимоги до персоналу.
Після аукціону-презентації та кваліфікаційної атестації відбулося засідання консультативної ради роботодавців за професіями сфери туризму, готельного господарства та ресторанної справи. Йшлося про поглиблення співпраці, рекомендації щодо вдосконалення навчального процесу, залучення до роботи нових роботодавців (до консультативної складу ради було введено Оксану Лавську, керуючу готелем «OptimaРівне» та Миколу Чайку, керівника кава-бару «Брауні») та інші питання професійного навчання працівників для галузі.