Після іспиту – на фестиваль ковальського мистецтва

      ковалі-07.05.15.DSCF93936 травня свідоцтва про здобуття професії у Гощанському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості отримали ковалі ручного кування. Кожен зі слухачів за час навчання опанував не тільки основні технологічні прийоми кування, але й навчився відчувати душу металу, розуміти тенденції розвитку ремесла.

     Навчатися ковальству у Гощу приїжджають з усієї України. Ось і у цій групі були слухачі з Вінниччини, Київщини, Донеччини, Одеси, Рівненського та Острозького районів Рівненської області. Під час державної атестаційної кваліфікації вони показали свої теоретичні знання і представили вироби: ковані підсвічники, рами для дзеркал, мангали, інтер’єрні прикраси та ще багато іншого.

 

   хотян-07.05.15.DSCF9398  Ігор Карпук обрамлення для дзеркала виконав у вигляді квітучих гілок сакури. Богдан Дяк старанно попрацював над кованим годинником. Тендітний метелик «випурхнув» з-під молотка Віталія Крамарова. Підкову на щастя і достаток викував Юрій Левчук. Металева мелодія звучить в ковальській імпровізації Олександра Дацюка. Костянтин Гуренко винахідливо попрацював над виготовленням спеціальної конструкції для приготування страв на відкритому вогні. Денис Хотян потрудився над одним з найпопулярніших ковальських виробів – мангалом. Одесит Сергій Сичовий свою фантазію втілив у вигадливому підсвічнику.

     Руслана Бодренко, вручаючи свідоцтва, побажала випускникам творчості, розвитку, започаткувати власну справу і стати роботодавцями, а Юрію Левчуку, який днями розпочне службу у Збройних Силах України, - мужності у захисті Батьківщини. Вона також подякувала групі та майстру виробничого навчання Сергію Торулі за велику благодійну працю, адже вони виготовили не один десяток пічок-буржуйок для воїнів АТО.

   Випускники висловили свою вдячність центру профтехосвіти за добру організацію навчання, отримані знання, опіку та творчий підхід. А на память про свою групу передали у музей ковальства велике керамічне панно, на якому за допомогою острозьких гончарів з гумором зобразили себе і свою кузню. юраDSCF9411

     За словами Сергія Михайловича, випускники проявили старанність і мають хороші перспективи професійного розвитку. А для того, щоб і свої уміння показати, і повчитися у відомих ковалів з багатьох країн світу, група візьме участь у фестивалі «Свято ковалів», який 8-10 травня проходить в Івано-Франківську.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6497219
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2125
2334
9753
6466835
4459
94288
6497219

Ваш IP: 3.145.15.1
На сервері час : 2024-05-02 16:13:23
return_links(3); ?>