Навчилися і почувають себе впевнено

 секретарі-26.05.15.DSCF9753  Саме так говорили після державної кваліфікаційної атестації випускниці Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які здобули професію секретаря керівника (організації, підприємства, установи).

   Професійно-теоретична підготовка передбачала вивчення таких навчальних предметів: документаційне забезпечення управління, комп’ютерні технології, організаційна техніка офісу, основи редагування службових документів, українське ділове мовлення, іноземна мова за професійним спрямуванням, психологія ділових відносин, професійна етика та охорона праці.

     Свої знання слухачки проявили під час виробничої практики на підприємствах та в установах Рівного, Сарн, Дубна та районів області. Як розповідають випускниці, вони змогли реально оцінити ведення діловодства і запропонувати заходи щодо його вдосконалення, а також організації роботи з відвідувачами.

     Староста групи Оксана Ковальчук, яка має уже чималий досвід роботи на різних посадах, зокрема, інженера з охорони праці, каже, що прийшла на навчання, аби осучаснити та систематизувати свої знання, вдосконалити фахові навички. Вона схвально оцінила організацію навчального процесу, рівень викладання предметів та загальну доброзичливу атмосферу в РЦПТО ДСЗ. А Людмила Стрільчук зазначила, що тепер, коли вона знає, якою має бути правильна організація діловодства та прийому відвідувачів, вона почувається набагато впевненіше у будь-яких установах та здатна захистити свої права від бюрократії.

     Викладач Валентина Гичун та методист Наталія Місюра відзначили неабияку згуртованість групи, велику роль у цьому старости та націленість слухачок на здобуття знань, що допомогло успішно засвоїти програму.

     На ринку праці професія секретаря має постійний попит. Водночас керівники скаржаться на проблеми з підбором персоналу. Отож тепер випускниці РЦПТО ДСЗ за допомогою центрів зайнятості можуть пропонувати роботодавцям свої послуги як кваліфіковані секретарі. Адже, як кажуть в народі: «Офіс може існувати без директора, але не може обійтися без секретаря».

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6486663
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
323
6681
19827
6436083
88191
69298
6486663

Ваш IP: 13.58.216.18
На сервері час : 2024-04-28 09:25:27
return_links(3); ?>