Міністр соціальної політики та Голова Державної служби зайнятості відвідали Олександрійське навчальне відділення

    слюс38583 18 червня Міністр соціальної політики України Павло Розенко та Голова Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Ярослав Кашуба побували у Рівненській області. Програма робочого візиту передбачала ознайомлення з роботою Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зокрема Олександрійського навчального відділення.

     Гостям презентували матеріально-технічну базу відділення, де навчають кваліфікованих робітників у галузі метало- та деревообробки, автотранспорту, сільського господарства, швейної справи.

   

 м-к коваліDSCF9987 Цього дня для безробітних та школярів проводили майстер-класи з ковальства, будівельних професій, лозоплетіння, машинної вишивки. Павло Розенко та Ярослав Кашуба оглянули експозиції кваліфікаційних виробів колишніх безробітних, поспілкувалися з учасниками майстер-класів. Приміром, майстер-клас за професією «коваль ручного кування» разом із слухачами РЦПТО ДСЗ проводив колишній випускник центру, а тепер приватний підприємець Віктор Балдич, який розповів про свій шлях у професію та започаткування власної справи.

     На території відділення працював також мобільний центр професійної орієнтації, у якому з дітьми та дорослими працювали фахівці обласного центру зайнятості, які проводили тестування, розповідали про професії, можливості професійного навчання, демонстрували професіографічні відеофільми.

     Павло Розенко та Ярослав Кашуба відвідали навчальні майстерні та лабораторії, де навчають токарів, фрезерувальників, слюсарів, електрозварників ручного зварювання, верстатників деревообробних верстатів, столярів, водіїв, кравців. Із зацікавленням вони ознайомилися з навчально-виробничою базою підготовки робітників фермерського господарства, укрупненої професії, навчання за якою передбачає вивчення цілого спектру предметів та тем сільськогосподарського спрямування. Коментарі щодо організації професійного навчання безробітних у РЦПТО ДСЗ, співпраці із роботодавцями та затребуваності кваліфікованих робітників на регіональному ринку праці надавав гостям директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук. швDSCF0002

     «Приємно, що після навчання в центрі майже 90 відсотків людей отримують роботу, - відзначив Павло Розенко. - Це головний критерій та доказ того, що є ефективність у створенні такої структури. Вона допомагає не тільки перенавчати, а й спрямовувати людей різного віку здобути освіту і фах, такий, якого потребує сьогодні економіка. Вартим уваги є те, що у центрі проходять профнавчання демобілізовані учасники АТО, а також є обмін позитивним досвідом, коли сюди приїжджають вчитися з інших областей».

     Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба підкреслив важливість якісного та адаптованого до сучасних умов професійного навчання безробітних. Він зауважив: «Потрібно зміцнювати центри професійно-технічної освіти, які є серйозним інструментом на ринку праці. Це один із пріоритетів Державної служби зайнятості. В сучасних економічних умовах цей напрям потрібно розширювати і вдосконалювати». Голова ДСЗ схвалив активність центру профтехосвіти у налагодженні співпраці з роботодавцями. У РЦПТО ДСЗ уже багато років функціонують Дорадчий комітет та консультативні ради за професіями. Комітет визначає тенденції розвитку ринку праці, які впливають на навчання; розробляє шляхи та засоби співпраці між навчальними закладами та роботодавцями; забезпечує оперативне реагування навчального закладу на потреби роботодавців. Роботодавці очолюють кваліфікаційні комісії, оцінюють підсумкові роботи і проекти випускників центру, надають пропозиції щодо вдосконалення навчальних планів та програм, використання новітнього обладнання і технологій. верст38581

     Ярослав Кашуба провів робочу нараду з керівним складом обласного центру зайнятості, РЦПТО ДСЗ та директорами базових центрів зайнятості. Він наголосив, що триває етап модернізації державної служби зайнятості, і це потребує відповідального ставлення до роботи кожної ланки на всіх рівнях, а також окреслив головні завдання, які потрібно якнайшвидше виконати для якісного перетворення служби зайнятості і для того, щоб ідеологія безробіття змінилася на ідеологію зайнятості.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6485747
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
6088
1937
18911
6436083
87275
69298
6485747

Ваш IP: 3.133.160.156
На сервері час : 2024-04-27 15:48:47
return_links(3); ?>