Державна служба зайнятості та корпорація Microsoft продовжують співпрацю у сфері молодіжної зайнятості

        370007 24 червня 2015 року Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба взяв участь у заході в рамках корпоративної соціальної відповідальності «YouthSpark Live: Країна та молодь, розширення можливостей для кар’єри», організованому Американською торговельною палатою в Україні спільно з компанією Microsoft Ukraine.

         Міністерство соціальної політики на заході представляв заступник Міністра Валерій Ярошенко. У заході також взяв участь експерт Міжнародної організації праці з питань зайнятості Грегор Шульц.

           Під час першої панелі заходу йшлося про можливості української молоді як рушійної сили трансформаційних процесів у країні. Зокрема було приділено увагу питанням освіти у контексті потреб ринку праці.

         «У професійній підготовці молоді дуже важливими є три речі,– зазначив у своєму виступі Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба.– По-перше, це патріотичне виховання, що має неабияке значення для формування особистісних якостей майбутнього працівника. По-друге, вміння правильно поводитись в умовах нової ринкової економіки, бути гнучким та мобільним на ринку праці, а по-третє, постійно набувати професійних знань та навичок».

           Ярослав Кашуба також поінформував учасників заходу, що готується ініційований Міністерством соціальної політики України законопроект змін до Закону України «Про зайнятість населення», запропонований службою зайнятості, яка нині активно модернізується. Після проходження відповідних погоджувальних процедур, у тому числі з роботодавцями і профспілками, служба зайнятості хотіла б передбачити додаткові можливості для роботодавців створювати робочі місця для молодіжної зайнятості. Йдеться про компенсацію витрат роботодавцеві за рахунок коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття, якщо роботодавець братиме випускника вишу на перше робоче місце, а також витрат роботодавця на навчання молодої людини на робочому місці у роботодавця.

Джерело: веб-сайт Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6485605
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
5946
1937
18769
6436083
87133
69298
6485605

Ваш IP: 3.15.218.254
На сервері час : 2024-04-27 13:55:45
return_links(3); ?>