Роботодавцям - про можливості підготовки кваліфікованих працівників

     роб у навч маг-DSC 1377 6 липня у Рівненському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ, що на вул. Підкови, 17а, відбулася чергова екскурсія-презентація для роботодавців. Цього разу Рівненський міський центр зайнятості запросив до розмови керівників закладів торгівлі та приватних підприємців, які провадять свою діяльність у цій сфері. На зустріч завітали представники ТзОВ «Тритон», ТОВ «Дельфін трейд», двох магазинів ТзОВ «Пакко Холдинг», приватні підприємці Ковтун В.Б., Бурцева М.Л., Дудось О.М., Остапова Л.Г., Костів Є.І.

     Заступник директора Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості з методичної роботи Оксана Зигалова та старший майстер Олена Хоміна детально ознайомили гостей із можливостями навчального закладу щодо професійної підготовки кваліфікованих робітників у сфері торгівлі, туризму, готельно-ресторанної справи.

    роб у навч маг-DSC 1405 Оксана Миколаївна розповіла про практику проведення на замовлення роботодавців різноманітних курсів цільового призначення для підвищення кваліфікації працівників, можливість індивідуальної форми навчання, проведення майстер-класів та семінарів з вивчення новітніх технологій чи устаткування.

     Роботодавці побували на державній кваліфікаційній атестації продавців продовольчих товарів – як на теоретичній її частині, так і під час практичного етапу у навчальному магазині.

     У Рівненському ЦПТО ДСЗ навчають безробітних та інші категорії населення за чотирма професіями торгівельної галузі: «продавець продовольчих товарів» (кваліфікація - 3 розряд) з терміном навчання 4 місяці, «продавець непродовольчих товарів» (рівень кваліфікації - 3 розряд) (термін навчання 4 місяці), «касир торговельного залу» (рівень кваліфікації - 3 категорія) з терміном навчання 2,3 місяця, а також «продавець з лотка на ринку» (термін навчання – 2,6 місяця, 2 розряд). Крім того, є можливість підвищення кваліфікації продавців з отриманням 4 розряду.

     Викладач Ірина Кухарук, поінформувала роботодавців, що слухачі вивчають товарознавство продовольчих (непродовольчих) товарів; організацію та технологію торгівельних процесів; техніку та механізацію торгівельних розрахунків; основи бухгалтерського обліку; інформаційні технології; основи правових знань; основи галузевої економіки і підприємництва; охорона праці; психологія та етика ділових відносин.

     Оволодіння практичними навичками проходить в навчальних майстернях закладу та навчальному міні-маркеті, облаштований сучасним торгово-технологічним обладнанням. Для проведення розрахунків з покупцями слухачі вчаться працювати на таких РРО як: Міні 500МЕ, Міні Т400МЕ (облаштований модемом для передачі інформації до фіскальної служби), DATECS – входить до складу комплексної касової системи з приєднаним сканером читання штрихкодів.

     Виробничу практику слухачі проходять на торговельних підприємствах міста та області: ТОВ «Новус Україна», ТзОВ «ТД Північ Центр» (мережа супермаркетів «Сам Маркет»), ТзОВ «Пакко Холдинг» (мережа супермаркетів «Вопак»), ТзОВ «Арго-Р» (мережа супермаркетів «Наш Край»), ТОВ «ЦЦЦ Україна», ТОВ «Centro», а також у фізичних осіб – підприємців.

     Близько 80% слухачів після закінчення працевлаштовуються на підприємствах - місцях проходження виробничої практики. Ось і у цій групі продавців дві третини випускниць будуть мати роботу на тих робочих місцях, де вони були на практиці. Інші мали змогу пройти співбесіду з роботодавцями у день іспиту.

       На завершення зустрічі відбувся круглий стіл, під час якого обговорювалися різні напрями співпраці служби зайнятості і роботодавців, можливі шляхи активізації підготовки працівників під конкретні замовлення. Виконуючий обов'язки директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Володимир Псюк запросив роботодавців до діалогу та співпраці у поліпшенні якості робочої сили в регіоні.

     Рівненський ЦПТО ДСЗ продовжує знайомити роботодавців зі своїми можливостями підготовки кваліфікованих кадрів та навчальними базами у Рівному і відділеннях в районах області.

   роб-перук-DSC 1393робот-косм-DSC 1400

  

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6486606
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
266
6681
19770
6436083
88134
69298
6486606

Ваш IP: 18.219.95.244
На сервері час : 2024-04-28 07:35:19
return_links(3); ?>