Своє уміння шити випускниці показали роботодавцям під час іспиту і отримали місця праці

   голенкоIMG 0303  14 липня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості чергова група кравців проходила державну кваліфікаційну атестацію. Підсумковий іспит відбувся за широкої участі роботодавців (а їх було півтора десятка – з Рівного, Рівненського та Гощанського районів) та представників регіональних ЗМІ. А ще це було справжнє свято краси, адже випускниці стали на кілька годин моделями, аби продемонструвати той одяг, який вони пошили під час навчання. У залі було також оформлено експозицію вишуканих, прикрашених мереживом і вишивкою столових та постільних наборів, майстерно виконаних кравчинями.

     Випускниці під керівництвом свого наставника, майстра виробничого навчання Оксани Мирончук підготували справжнісінькі колекції одягу, які й показали роботодавцям.

    Варто додати, що плаття та костюми вдало доповнювали відповідні зачіски та макіяж, які під керівництвом майстра виробничого навчання Анни Зотік виконали кращі слухачі, котрі опановують професії перукаря та візажиста. А Тетяна Жулюк, яка теж колись навчалася у РЦПТО ДСЗ, подбала про аксесуари. От і «розквітли» у волоссі випускниць ромашки, троянди та волошки.

   На початку дефіле кравчині спочатку почувалися ніяково, представляючи свої моделі. Але коли роботодавці почали аплодувати, випускниці переконалися, що їхні уміння гідно оцінюють, й упевнено демонстрували блузки, брюки, фартушки, плаття, вишукані вечірні сукні. Дехто у якості моделей привів сестер та донечок, яким теж пошили обновки. Найбільше емоцій викликав показ одягу, прикрашеного ручною та машинною вишивкою.

     - Шити повинна вміти кожна жінка, а кожна здобута професія приносить користь, - зазначив директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, який теж був присутній на іспиті. - Хочу, щоб роботодавці знали, що за їхнім замовленням можемо навчити будь-кого. Прикро, що сьогодні у нас часом носять вишиванки, виготовлені та привезені з Китаю. Але, впевнений, - ситуація зміниться дуже скоро, адже у нашому центрі профтехосвіти ми навчаємо на сучасному високотехнологічному обладнанні, щоб роботодавець отримав кваліфікованого працівника.

    з роботодавцемDSCF0330 Із дванадцяти випускниць семеро одразу стануть до роботи в рівненських ательє «Шарм» і «Шепард», на підприємствах з іноземними інвестиціями ТОВ «АЛМІ» та ТОВ «Морган Феніче». Любов Бідюк, яка вразила гостей цікавими виробами для себе й чотирирічної донечки Тасі, вирішила започаткувати власну справу. З іншими кравчинями відразу після показу активно спілкувалися роботодавці, тож і вони, сподіваються у центрі, уже незабаром матимуть роботу.

   - Центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завжди йде вперед наших потреб, тому з радістю приймаємо у свій колектив його випускників, - сказала власниця ательє “Шарм” та голова державної кваліфікаційної комісії Оксана Вавровська. - Цього разу теж працевлаштуємо одну із дівчат. Є у нас одна кравчиня, котра вже тричі йшла в декретну відпустку. Із радістю її чекаємо після кожної з них, бо дорожимо кадрами, які виховує дня нас цей центр.

     А директор ПП «Рівнебудпостач» Ніна Крока сказала, щоб вона усіх випускниць запрошує на роботу і як соціально відповідальний роботодавець забезпечує гідні умови праці та пристойний заробіток.

групаDSCF0325   - Пишаюся усіма випускницями, - зазначила Оксана Мирончук. - Очікую, що дехто з дівчат прийде до нас освоювати ще один фах - закрійника. Ці професії суміжні, тому після здобуття однієї, зазвичай в багатьох виникає бажання навчитися й іншої, аби почуватися упевненіше на ринку і започаткувати свою справу.

     Свідоцтво державного зразка про здобуття своєї першої професії отримала цього дня 18-річна Руслана Голенко, яка із своєю великою родиною переїхала минулого року на Рівненщину з Донецька. Вона серед перших презентувала столовий набір «Домашній затишок», а на кожній серветці вишила ініціали когось із членів своєї сім'ї. До речі, мама Руслани Олена Вікторівна теж навчається у РЦПТО на кравця, цим самим здійснюючи свою давню дівочу мрію шити красиві речі. Та й старша сестра Аня, інженер-теплоенергетик за освітою, теж подумує записатися на курси кравців.

     Усі слухачки були дуже старанними і творчими, а найактивніші, котрі брали участь у майстер-класах та презентаціях, отримали ще й відзнаки «Кращому випускнику». Це Тетяна Павловська, Любов Бідюк, Олена Малишенко та Олександра Миколайчук. бідюкIMG 0295

     Заступник директора РЦПТО ДСЗ з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко побажала випускницям успішного професійного майбутнього і стати згодом роботодавцями, а підприємцям, які прийшли на атестацію, подякувала за співпрацю.

     Підсумував захід виконуючий обов’язки директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Володимир Псюк. Він зазначив, що у центрі профтехосвіти готові навчати для роботодавців конкурентоспроможних кваліфікованих працівників за широким спектром ліцензованих професій, для чого використовується сучасна потужна матеріально-технічна база. А ще Володимир Іванович запросив роботодавців на подальші презентації освітніх можливостей центру та кваліфікаційні атестації випускників.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6506947
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2154
2945
19481
6466835
14187
94288
6506947

Ваш IP: 18.227.161.132
На сервері час : 2024-05-05 12:40:49
return_links(3); ?>