До навчання кухарів залучаємо справжніх майстрів - роботодавців

  кульбаба 1У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості активно впроваджуються нові форми співпраці з роботодавцями, зокрема, залучення замовників робітничих кадрів або їхніх висококваліфікованих робітників до професійно-практичної підготовки слухачів.

Так, 12 серпня цього року на базі навчального відділення Центру, що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Підкови, 17-а, було проведено урок виробничого навчання для слухачів, що опановують професією «кухар»,  із залученням  роботодавця - шеф-кухаря рівненської кейтерингової ресторації «Кульбаба» Аліси Хагенбрух, яка  навчила слухачів готувати сучасні  оригінальні страви: гарбузовий суп-пюре з імбирем, картопля смажена з розмарином, картопляні мафіни, картопляні оладки з яблучним мусом, абрикосовим конфітюром та лавандою, кайзер-шмат (десерт).

 кульбаба 4Аліса Хагенбрух, яка вже не вперше випробувала себе в ролі майстра виробничого навчання у навчальному закладі служби зайнятості, звернула увагу слухачів на останні тенденції та новинки кулінарії в Україні та за кордоном, вимоги споживача та можливості використання новітніх виробничих технологій,  наголосила на методах приготування здорової їжі з максимальним збереженням вітамінного спектру продуктів, зокрема, у печах-пароконвектоматах.

  Майбутні кухарі готували  нові страви з цікавістю та захопленням, були вражені майстерністю  досвідченого шеф-кухаря, яка, спілкуючись зі слухачами, зауважила, що кухар  кульбаба 6повинен володіти тонким смаковим відчуттям та добре розвиненим почуттям міри, бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію та колір. Зі звичайних продуктів, застосовуючи свою фантазію та поєднуючи чотири основних смаки (солодкий, кислий, солоний та гіркий), кухар має створювати справжні шедеври кулінарної майстерності, а винахідливість, тонкий естетичний та художній смак, знання законів поєднання кольорів і форми продуктів будуть допомагати йому витончено, оригінально й неповторно оформити страву.

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508329
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
262
3274
262
6487465
15569
94288
6508329

Ваш IP: 3.15.147.215
На сервері час : 2024-05-06 03:55:33
return_links(3); ?>