Навчаємо професіям торгівельної сфери

прод1Рівненський центр професійно-технічної освіти державнї служби зайнятості вже понад 20 років здійснює професійно-технічне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації слухачів за професіями торгівельної сфери («продавець продовольчих товарів», «продавець непродовольчих товарів», «продавець (з лотка на ринку)», «касир торговельного залу»).

14 серпня 2015 року закінчила навчання група слухачів за професією «продавець непродовольчих товарів». В групі навчалося 7 безробітних за направленням Рівненського міського та Здолбунівського  районного центрів зайнятості.

прод 6Потреба у таких кваліфікованих робітничих  кадрах – постійна, адже професія відноситься до найбільш розповсюджених.

Основними виробничими операціями продавця непродовольчих товарів є приймання товару на своє робоче місце, підготовка його до продажу, викладення товару на вітрину, обслуговування покупців (допомога у виборі товару, показ та пакування товару, підрахунок вартості відпущених товарів).

Протягом курсу слухачі успішно засвоїли весь навчальний матеріал, передбачений робочими планами та програмами.    Оволодіння  практичними уміннями та навичками відбувалося в навчальному міні-маркеті, який облаштований сучасним торгово-технологічним обладнанням. Для проведення розрахунків з покупцями слухачі навчилися працювати на сучасних реєстраторах розрахункових операцій (Міні 500МЕ, Міні Т400МЕ, DATECS), які входять до складу комплексної касової системи з приєднаним сканером читання штрих-кодів.

Виробничу практику слухачі проходили на підприємствах Рівного:   ТОВ «ЦЦЦ Україна», ТОВ «Пакко-Холдинг», ТОВ «Centro», будівельному супермаркеті «Маяк», а також у підприємців Романюк Н.П. та Сердобінцевої О.Д. Під час правктики слухачі зарекомендували себе як кваліфіковані продавці, тож чотирьом з них були запропоновані робочі місця. Особливо роботодавці відзначили  слухачів  Сологуб О.С. (супермаркет «Маяк») та  Синюк К.Л. (ТОВ «Пакко-Холдинг). Ще  троє слухачів також мають місця працевлаштування у торгівельних закладах Здолбунівського та Рівненського районів.

прод 3Роботодавці, присутні на державній кваліфікаційній атестації (власник будівельного супермаркету «Маяк» Дмитро Гах та директор супермаркету «Вопак» (вул.Київська, 10) Сергій Кравчук) відзначили хорошу підготовку слухачів та виявили  бажання і в подальшому співпрацювати з навчальним закладом служби зайнятості.

       Заступник директора центру професійно-технічної освіти Оксана Зигалова побажала випускникам упевненості в своїх силах, витримки й наполегливості в досягненні поставленої мети.

 

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6508617
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
550
3274
550
6487465
15857
94288
6508617

Ваш IP: 3.139.82.23
На сервері час : 2024-05-06 08:43:17
return_links(3); ?>